jačanje saradnje i postizanje sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom

Srbijagas i grčka kompanija Depa potpisale memorandum o razumevanju

BiznisEUFirme u fokusuSrbija

6.9.2023 16:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbijagas i grčka kompanija Depa potpisale memorandum o razumevanju Srbijagas i grčka kompanija Depa potpisale memorandum o razumevanju
Javno preduzeće „Srbijagas“ objavilo je u sredu da je sa grčkom kompanijom „Depa“ potpisalo Memorandum o razumevanju čiji je cilj jačanje saradnje i postizanje... Srbijagas i grčka kompanija Depa potpisale memorandum o razumevanju

Javno preduzeće „Srbijagas“ objavilo je u sredu da je sa grčkom kompanijom „Depa“ potpisalo Memorandum o razumevanju čiji je cilj jačanje saradnje i postizanje sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom tržišta dve zemlje.

Memorandum su potpisali generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i generalni direktor grčke kompanije „Depa“ Konstantinos Ksifaras, prenosi Beta.

Kako je precizirano, tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju dve kompanije u obasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti.

Pre potpisivanja memoranduma, održan je radni sastanak delegacija „Srbijagasa“ i kompanije „Depa“, kojem su prisustvovali najviši predstavnici menadžmenta dve kompanije.

Podseća se da je „Srbijagas“, preduzeće u vlasništvu Srbije, uvoznik prirodnog gasa u srpski gasovodni sistem i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja, transporta, distribucije, prodaje i skladištenja prirodnog gasa u gasovitom obliku.

Dodaje se i da je „Depa“, kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke, uvoznik prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju u grčki gasovodni sistem, uključujući i LNG terminal.

Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja transporta, distribucije i prodaje prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...