Odluke Nadzornog odbora Javnog preduzeća za transport, skladištenje, distribuciju i trgovinu prirodnim gasom

Srbijagas planira poskupljenje gasa od 10 odsto u maju

Srbija

23.3.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbijagas planira poskupljenje gasa od 10 odsto u maju Srbijagas planira poskupljenje gasa od 10 odsto u maju
Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je izmene i dopune Programa poslovanja za 2023. godinu, kojima se, između ostalog, projektuje povećanje regulisanih cena za javno snabdevanje... Srbijagas planira poskupljenje gasa od 10 odsto u maju

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je izmene i dopune Programa poslovanja za 2023. godinu, kojima se, između ostalog, projektuje povećanje regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10 odsto počev od 1. maja ove godine, saopštilo je to javno preduzeće.

Programom je obuhvaćen i izmenjen Plan zarada zaposlenih u Srbijagasu u skladu sa potpisanim izmenama Кolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od šest odsto, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih, navedeno je u saopštenju.

„Planiranje troškova izvršeno je uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća, i u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane odnosno ostvarene troškove u 2022. godini“, istakli su iz Srbijagasa.

U Programu poslovanja, a u okviru fizičkog obima poslovanja kompanije, uvećane su planske veličine ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

Sednica NO Srbijagasa / Izvor: srbijagas.com

Sednici koja je održana Novom Sadu 21. marta u poslovnom prostoru Srbijagasa u Master centru Novosadskog sajma, predsedavao je predsednik Nadzornog odbora Muamer Redžović, a prisustvovao je i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sa saradnicima.

Pored Izveštaja o poslovanju JP Srbijagas u prošloj godini, Nadzorni odbor usvojio je Revizorski izveštaj nezavisnog revizora o obavljenoj reviziji redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, a onda i Redovne godišnje finansijske izveštaje nakon izvršene revizije nezavisnog revizora.

Usvojeni su i Izveštaji nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja JP Srbijagas po delatnostima za periodu januar-decembar 2022, kao i Finansijski izveštaji po delatnostima nakon izvršene revizije, saopštio je Srbijagas posle sednice Nadzornog odbora.

  • TATJANA

    24.3.2023 #1 Author

    Malo po malo, kad saberes sve, ne možeš da prezivis

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.3.2023 #2 Author

    Struja 7,gas 10, od cega ljudi da zive dok poplacaju sa istim platama duplo vece racune..?!

    Odgovori

  • NATI29

    26.3.2023 #3 Author

    I ovo je previse

    Odgovori

  • Gaga45

    26.3.2023 #4 Author

    Kad se sve sabere..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...