Klijenti kompanije su Ferrari, Porche i Bugatti

Švajcarska Etampa otvorila fabriku u Kruševcu

BiznisInfrastrukturaSrbija

2.2.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Švajcarska Etampa otvorila fabriku u Kruševcu Švajcarska Etampa otvorila fabriku u Kruševcu
U Kruševcu je zvanično otvorena fabrika švajcarske kompanije Etampa iz sektora mašinske obrade metala, koja zapošljavaju oko 25 radnika, a u planu je da... Švajcarska Etampa otvorila fabriku u Kruševcu

U Kruševcu je zvanično otvorena fabrika švajcarske kompanije Etampa iz sektora mašinske obrade metala, koja zapošljavaju oko 25 radnika, a u planu je da ih do kraja godine bude do 60, dok je kapacitet proizvodnje oko 280 miliona delova godišnje, objavila je eKapija.

Većina kupaca Etampa proizvoda je iz industrije automobila (Ferrari, Porsche, Bugatti), elektronike i elektrotehnike, građevinarstva i medicinske kao i bezbednosne tehnologije.

Trenutno najveći problem, kako je istakao direktor Aleksandar Stanković, je nedostatak alatničara, a planovi su da se zajedno sa Regionalnom privrednom komorom i Školskom upravom, angažuju u iniciranju dualnog obrazovanja za te potrebe, piše eKapija.

Etampa AG osnovana je 1945. godine u Švajcarskoj. Razvila se u značajnu međunarodnu kompaniju sa delatnošću u sektorima štancanja i finog brušenja. Na 7.200 kvadrata fabričkog prostora u svojim pogonima u SAD (Ilinois), Blanskom u Češkoj i u Kruševcu, Etampa proizvodi alate visokih performansi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...