Ove godine ukupno 6,7 milijardi dinara

Telekom počinje isplatu dividende i vlasnicima besplatnih akcija

Srbija

22.12.2022 13:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Telekom počinje isplatu dividende i vlasnicima besplatnih akcija Telekom počinje isplatu dividende i vlasnicima besplatnih akcija
Građani Srbije koji su imali pravo na besplatne akcije, 2012. godine su dobili po 31 deonicu kompanije Telekom. Njima u međuvremenu nisu mogli da... Telekom počinje isplatu dividende i vlasnicima besplatnih akcija

Građani Srbije koji su imali pravo na besplatne akcije, 2012. godine su dobili po 31 deonicu kompanije Telekom. Njima u međuvremenu nisu mogli da trguju na berzi, ali su po osnovu svake deonice imali pravo na dividendu.

Telekom Srbija od četvrtka 22. decembra isplaćuje dividendu svim akcionarima, uključujući i građane koji su odbili besplatne akcije. Dividendu će dobiti svi akcionari koji su deonice Telekoma posedovali na datum 20. jun ove godine, saopštila je ova kompanija.

Državi će dividenda biti isplaćena direktno uplatom na račun, dok će svim ostalim akcionarima pripadajuća dividenda biti isplaćena preko Centralnog registra, depoa i klirniga hartija od vrednosti (CRHOV).

Za 31 deonicu, koliko ih poseduje najveći broj građana od 2012. godine, treba računati na oko 260 dinara bruto, odnosno 220 dinara neto. Ukupno će biti isplaćeno 6,7 milijardi dinara (57 miliona evra). Kompanija Telekom je i prošle godine akcionarima isplatila dividendu i to ukupno 4,16 milijardi dinara dividende, što je bilo dvostruko više nego godinu dana ranije.

Dividende će biti isplaćene svim akcionarima, a iznos zavisi od broja akcija koje svaki akcionar poseduje. Bruto iznos dividende po jednoj akciji iznosi 8,4 dinara.

Novac na računima građani treba da očekuju najkasnije dva dana po početku isplaćivanja, imajući u vidu da im kompanija dividendu isplaćuje preko Centralnog registra, podeća B92.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

  • DUSA

    25.4.2023 #1 Author

    Nista od toga nema kao i do sada za bilo sta da se obecali

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.