TELEKOM SRBIJA LIDER NA TRI TRŽIŠTA, SBB NA JEDNOM, pokazuju podaci Ratel

AnalizaSrbijaU fokusuVesti

19.8.2020 16:26 Autor: Julijana Vincan 0

TELEKOM SRBIJA LIDER NA TRI TRŽIŠTA, SBB NA JEDNOM, pokazuju podaci Ratel TELEKOM SRBIJA LIDER NA TRI TRŽIŠTA, SBB NA JEDNOM, pokazuju podaci Ratel
Telekom Srbija je lider na tržištu usluga fiksne i mobilne telefonije i širokopojasnog interneta, a SBB u distribuciji medijskih sadržaja, navodi se u Pregledu... TELEKOM SRBIJA LIDER NA TRI TRŽIŠTA, SBB NA JEDNOM, pokazuju podaci Ratel

Telekom Srbija je lider na tržištu usluga fiksne i mobilne telefonije i širokopojasnog interneta, a SBB u distribuciji medijskih sadržaja, navodi se u Pregledu tržišta elektronskih komunikacija u Srbiji za četvrti kvartal 2019. godine.

Foto: Printscreen wikipedia.org

U četvrtom tromesečju prošle godine, uslugu fiksne telefonije imalo je 2,41 miliona pretplatnika, pokazuju podaci iz pregleda, koji je uradila Republička agencija za telekomunikacione usluge (Ratel). Tržišni lider sa 78,6 procenata bio je Telekom Srbija, dok je SBB imao učešće od 18,7 procenata.

U istom periodu usluge fiksnog širokopojasnog pristupa interneta koristilo je 1,64 miliona pretplatnika u Srbiji, navodi Ratel. Tržišni lider bio je Telekom Srbija (uključujući Kopernikus Technology i Radijus Vektor) sa 55,5 odsto. Tržišno učešće SBB činilo je 32,4 procenta pretplatnika.

Foto: Pexels.com



Ukupan broj pretplatnika usluge distribucije medijskih sadržaja u tom periodu bio je 1,96 miliona. Od toga je SBB imao tržišno učešće od 48,1 odsto, a Telekom Srbija je, sa firmama pod svojom kontrolom, ostvario učešće od 42,6 procenta.

U Srbiji je u četvrtom kvartalu 2019. godine bilo oko 8,5 miliona aktivnih korisnika mobilne mreže. Najveće tržišno učešće ostvario je Telekom Srbija sa 44,3 procenta. Telenor je imao učešće od 31,4 odsto, VIP mobile od 24, a Globaltel 0,3 procenta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...