Zemljište na kome se nalazi "Marakana" vredi 100 miliona evra

Terzić: Zvezda treba da dobije moderan stadion

BiznisSrbija

13.2.2024 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Terzić: Zvezda treba da dobije moderan stadion Terzić: Zvezda treba da dobije moderan stadion
Crvena zvezda treba da dobije moderan stadion na sadašnjoj lokaciji i novi i veći trening centar na lokaciji blizu beogradskog aerodroma, izjavio je generalni... Terzić: Zvezda treba da dobije moderan stadion


Crvena zvezda treba da dobije moderan stadion na sadašnjoj lokaciji i novi i veći trening centar na lokaciji blizu beogradskog aerodroma, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić na redovnoj sednici Skupštine ovog fudbalskog kluba.

Pojedini mediji objavili su da je plan da se novi stadion gradi u Surčinu, ali to ipak nisu namere kluba, objavila je eKapija na osnovu saopštenja Crvene zvezde.

„Dugoročno smatram da moramo rešiti strateško pitanje naše lokacije, odnosno modernog stadiona na sadašnjoj lokaciji i novog i većeg trening centra koji bismo gradili blizu beogradskog aerodroma. Naš stadion se nalazi na zemljištu površine 16,5 hektara, čija tržišna vrednost iznosi više od 100 miliona evra (nakon usvajanja urbanističkih uslova i rešenja imovinskih pitanja). Ceo prostor oko stadiona je mrtav i neiskorišćen kapital koji nije u funkciji razvoja našeg kluba„, rekao je Terzić, prema saopštenju sa sajta FK Crvena zvezda.

Dodao je da klub aktivno radi na ispunjenju svih preduslova, a da je za njihovu implementaciju potreban opšti širi konsenzus kompletne zvezdaške javnosti.

„Naravno, konačnu odluku o ovom pitanju doneće Skupština kluba“, rekao je Terzić.

Terzić je istakao da se trenutno završava „Medico blok“ i novi teren sa veštačkom travom koji je nedostajao prvom timu.

Zvezda je preko 10 miliona evra investirala u stadion i sportsku infrastrukturu. Zadovoljni smo kako nam stadion izgleda jer zadovoljava sve standarde UEFA za odigravanje utakmica Lige šampiona. Međutim, bez obzira sto smo vezani za slavnu istoriju i tradiciju našeg stadiona, moramo da budemo svesni da ako želimo popunjen stadion i u domaćem prvenstvu, moramo narodu ponuditi novi sadržaj, novi ugođaj i drugačiji komfor“, ocenio je Terzić.

Pozvao se i na statistiku koja, kako tvrdi, ukazuje na to da se na novoizgrađenim stadionima širom Evrope duplirao ili utrostručio broj gledalaca na utakmicama tih, kao i da su na taj način višestruko uvećani i prihodi tih klubova.

„Ako želimo dalji razvoj Crvene zvezde mi moramo imati novi moderan stadion“, zaključio je Terzić.

  • colorida_cielo

    13.2.2024 #1 Author

    Kvalitet stadiona je recipročan kvalitetu fudbala koji gledamo. Čak je stadion u boljoj prednosti! 🙂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...