Dve kompanije dobile i treći ugovor za implementaciju dodatnih funkcionalnosti

Trošak nadogradnje sistema za isplatu direktne pomoći za tri godine dostigao 5,9 miliona evra

Srbija

16.8.2023 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Trošak nadogradnje sistema za isplatu direktne pomoći za tri godine dostigao 5,9 miliona evra Trošak nadogradnje sistema za isplatu direktne pomoći za tri godine dostigao 5,9 miliona evra
Treće uvođenje „dodatnih funkcionalnosti“ na takozvani Sistem za evidenciju isplate direktne pomoći građanima Srbije (Sistem IDP), putem kog država s vremena na vreme isplaćuje... Trošak nadogradnje sistema za isplatu direktne pomoći za tri godine dostigao 5,9 miliona evra

Treće uvođenje „dodatnih funkcionalnosti“ na takozvani Sistem za evidenciju isplate direktne pomoći građanima Srbije (Sistem IDP), putem kog država s vremena na vreme isplaćuje novac različitim kategorijama građana, koštaće oko 567 miliona dinara sa PDV-om, objavila je Nova ekonomija.

Na osnovu uvida u Portal javnih nabavki, taj portal izračunao je da će sa novim tenderom cena nadogradnje softverskog sistema za davanja pojedincima dostići 698,8 miliona dinara (oko 5,9 miliona evra), koliko je Uprava za trezor dodelila IT firamama KnowIT i Unicom-Telecom u poslednje tri godine.

Prema obaveštenju koje je u utorak objavljeno na Portalu javnih nabavki, Uprava za trezor (deo Ministarstva finansija) dodelila je i novi ugovor firmama KnowIT i Unicom-Telecom, koji su i u prethodna dva navrata imlementirali „nove funkcionalnosti“ na Sistem za evidenciju isplate direktne pomoći građanima.

Najnovije funkcionalnosti povezane su sa predstojećom isplatom pomoći majkama, i unapređenjem registra PIO fonda za Penzionerske kartice. KnowIT će izvršiti 80 odsto ugovora, a Unicom-Telecom 20 odsto, piše Nova ekonomija.

Pravo na učešće u postupku javne nabavke imao je ponuđač koji je „autorizovan od strane proizvođača ili ovlašćenog predstavnika proizvođača softverskog rešenja za Sistem za evidenciju isplate direktne pomoći građanima Republike Srbije, odnosno, GSR“.

Firme KnowIT i Unicom-Telecom su i u maju 2021. godine, kao i u januaru 2022. godine izabrane za „implementaciju dodatnih funkcionalnosti na Sistem za evidenciju isplate direktne pomoći punoletnim građanima“.

Uprava za trezor je, kako podseća Nova ekonomija, ta dva puta sprovela pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, pozivajući se na „hitnost prouzrokovanu događajima koje naručilac (Uprava) nije mogao da predvidi“.

Vrednost ugovora koji je zaključen u maju 2021. godine iznosila je 59,9 miliona dinara (sa PDV-om), dok je vrednost ugovora iz januara 2022. godine iznosila 71,9 miliona dinara (sa PDV-om), vidi se iz podataka na Portalu javnih nabavki.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...