Prijava počinje 20. avgusta na portalu Uprave za trezor

Kako se prijaviti za isplatu 10.000 dinara po detetu?

Srbija

9.6.2023 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Kako se prijaviti za isplatu 10.000 dinara po detetu? Kako se prijaviti za isplatu 10.000 dinara po detetu?
Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je na svom zvaničnom Instagram profilu da su u toku pripreme za sprovođenje mere podrške majkama i samohranim očevima... Kako se prijaviti za isplatu 10.000 dinara po detetu?

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je na svom zvaničnom Instagram profilu da su u toku pripreme za sprovođenje mere podrške majkama i samohranim očevima u vidu isplate po 10.000 dinara za svu decu do 16 godina starosti.

Prijava za tu vrstu pomoći biće moguća od 20. avgusta, a nakon završetka prijave planirane su isplate, naveo je Mali u objavi.

„Prijava će se odvijati na portalu Uprave za trezor, a biće potrebno da majke unesu broj lične karte i svoj matični broj, matični broj za svako dete i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena. Sistem će predvideti i način prijave za samohrane očeve, a primaocima socijalne pomoći ova pomoć će biti automatski isplaćena“, najavio je ministar finansija.

„Na taj način želimo da podržimo roditelje i decu, da im pomognemo i pokažemo da je njihova država tu za njih i da brine o njima“, poručio je Mali.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...