Radnice fabrike Berteks textile ostale bez plata

Turska fabrika otišla iz Kragujevca

Srbija

8.11.2022 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska fabrika otišla iz Kragujevca Turska fabrika otišla iz Kragujevca
Turska fabrika Berteks textile, koja je do sada poslovala u Kragujevcu, zatvorena je, objekat u kome se nalazila je stavljen na prodaju, a većina... Turska fabrika otišla iz Kragujevca

Turska fabrika Berteks textile, koja je do sada poslovala u Kragujevcu, zatvorena je, objekat u kome se nalazila je stavljen na prodaju, a većina radnica je tokom vikenda proglašena za tehnološki višak i napustila kompaniju bez otpremnina.

Informaciju o odlasku Berteks textile su potvrdili u Gradskoj upravi u Kragujevcu, ali ne znaju zbog čega je do zatvaranja fabrike došlo, a naveli su da se radi o privatnoj firmi nad kojom lokalna samouprava nema nikakve nadležnosti, kao i da se nijedna radnica Gradu nije obratila za pomoć, objavio je list Danas.

Neki kragujevački mediji su ranije preneli da je poslodavac „naprasno odlučio da ode“, kao i da su radnice ostale bez plata za septembar, deo oktobra, kao i zaostale naknade za prevoz i neiskorišćene dane odmora.

Turska kompanija je, kako piše Danas, prilikom pokretanja poslovanja dobila subvencije od države.

BERTEKS TEXTILE DOO KRAGUJEVAC

KANICOVA BB, 34000 Kragujevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.040.920,34 (2021)
Broj zaposlenih:
193 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...