Korišćenje pogodnosti za najstarije građane počinje 1. oktobra

U akciji Penzionerska kartica učestvovaće 600 kompanija

Srbija

18.9.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U akciji Penzionerska kartica učestvovaće 600 kompanija U akciji Penzionerska kartica učestvovaće 600 kompanija
U okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija, a Privredna komora Srbije (PKS) se, prema rečima njenog predsednika Marka Čadeža od početka... U akciji Penzionerska kartica učestvovaće 600 kompanija

U okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija, a Privredna komora Srbije (PKS) se, prema rečima njenog predsednika Marka Čadeža od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama.

Čadež je rekao da su među prijavljenima veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

„Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke“, rekao je on i dodao da se sudeći po do sada iskazanom interesovanju očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji, piše Euronews.

Prema njegovim rečima spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko-rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

„Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga“, rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...