Daleko ispod evropskog i regionalnog proseka

U Beogradu samo devet odsto šumskog zemljišta

LifestyleSrbija

17.7.2024 12:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Beogradu samo devet odsto šumskog zemljišta U Beogradu samo devet odsto šumskog zemljišta
Na teritoriji 13 gradskih opština u Beogradu je samo devet odsto zemljišta pokriveno šumama, što je daleko ispod evropskog i regionalnog proseka, upozorio je... U Beogradu samo devet odsto šumskog zemljišta

Na teritoriji 13 gradskih opština u Beogradu je samo devet odsto zemljišta pokriveno šumama, što je daleko ispod evropskog i regionalnog proseka, upozorio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Ovaj procenat je u realnosti i niži, jer su u njega uvrštene Lipovačka šuma i šuma Avala, koje se nalaze izvan gradskog područja“, naveo je Jovanović u saopštenju, a prenosi Beta.

Po njegovoj oceni, da bi se odgovorilo na toplotne talase, opasnosti od plavljenja i druge izazove u narednom periodu, procenat šuma i šumskog zemljišta na teritoriji gradskih opština Beograda mora da bude najmanje 16,5.

„Nažalost, ove godine nije predviđen budžet za pošumljavanje u Beogradu, a Zelenilo Beograd je već drugu godinu u zapećku i nedovoljno finansirano“, rekao je Jovanović.

  • Inquiete

    17.7.2024 #1 Author

    Ništa bez zelenila, moralo bi se ozbiljnije baviti time, pogotovo u ovako velikom gradu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.