Samo u poslednjih mesec dana započeta izgradnja više od 220 stanova

U Inđiji izdat rekordan broj građevinskih dozvola, gradi se 500 stanova

BiznisInfrastrukturaSrbija

4.12.2023 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Inđiji izdat rekordan broj građevinskih dozvola, gradi se 500 stanova U Inđiji izdat rekordan broj građevinskih dozvola, gradi se 500 stanova
Opštinsko Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što... U Inđiji izdat rekordan broj građevinskih dozvola, gradi se 500 stanova

Opštinsko Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine, saopštila je ova lokalna samouprava.

Po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u opštini Inđija, prenosi eKpaija.

Od 22 miliona dinara koliko je po tom osnovu prihodovano 2020. godine, u ovoj godini u prvih deset meseci realizovano je više od 70 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Samo u poslednjih mesec dana započeta je izgradnja više od 220 stanova, dok je od početka godine 500 stanova.

„To pokazuje koliko se gradi u Inđiji, kao i to da su investitori ozbiljni u poštovanju planova i rokova izgradnje, jer je izdat i daleko veći broj upotrebnih dozvola za objekte višeporodičnog stanovanja“, istakla je Tijana Došen, načelnica opštinskog Odeljenja za urbanizam.

„Mesec i po dana do kraja godine beležimo rekordan broj izdatih lokacijskih uslova i građevinskih dozvola, već sada više nego za celu prošlu godinu, što znači da je Inđija veliko gradilište, što je i pokazatelj životnog standarda u opštini“, istakao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...