Projekat vredan 300 miliona evra

U Marini Dorćol se priprema izgradnja kompleksa sa 564 stana

Srbija

4.12.2023 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

U Marini Dorćol se priprema izgradnja kompleksa sa 564 stana U Marini Dorćol se priprema izgradnja kompleksa sa 564 stana
Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor,... U Marini Dorćol se priprema izgradnja kompleksa sa 564 stana

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, objavila je eKapija.

Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol na Donjem Dorćolu, u čijem neposrednom okruženju se nalazi vodeni rukavac, nekadašnja Termoeletrana Snaga i Svetlost sa portalnim kranom, pumpnom stanicom i železnički koridor pruge Beograd-Pančevo.

Kako se u ovom dokumentu navodi planirana je gradnja kompleksa sa soliterima do 13 spratova i oko 196 hiljada kvadrata bruto površine.

Marina Dorćol, render/ Izvor: : Zahtev za odlučivanje o potrebi izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu

Kompleks Marina Dorćol imaće ukupno 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva depadansa predškolskih ustanova i dva pomoćna objekta u funkciji tehničke infrastrukture, kao i 1.181 parking mestom u podzemnim garažama od čega je 62 parking mesta za osobe sa posebnim potrebama.

Izgradnja je planirana u sedam faza a kompleks se sastoji od ukupno 15 objekata.

Idejno rešenje izradila je firma Dizajn Arhitektura, a kako je ranije najavljeno, izgradnja Marine Dorćol koja bi trebalo da počne početkom naredne godine, poverena je preduzeću Exing B&P iz Beograda.

Kako je ranije rečeno eKapija, ukupna investicija vredna je 300 miliona evra. Kompleks Marina Dorćol projektovali su češki arhitekta Stanislav Fiala i Jelena Kuzmanović iz partnerskog biroa Kuzmanović + Fiala.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...