Sistem za praćenje fizičkog razvoja učenika

U planu uspostavljanje sportske platforme Zdravitas, nabavka vredna 35 miliona dinara

SrbijaU fokusu

10.5.2024 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U planu uspostavljanje sportske platforme Zdravitas, nabavka vredna 35 miliona dinara U planu uspostavljanje sportske platforme Zdravitas, nabavka vredna 35 miliona dinara
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je javnu nabavku za uspostavljanje informacione platforme za sport „Zdravitas“, koja bi služila za praćenje fizičkog... U planu uspostavljanje sportske platforme Zdravitas, nabavka vredna 35 miliona dinara

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je javnu nabavku za uspostavljanje informacione platforme za sport „Zdravitas“, koja bi služila za praćenje fizičkog razvoja i razvoja motoričkih sposobnosti učenika.

Dokumentacijom su, međutim, predviđeni preduslovi koje potencijalni ponuđač treba da ispuni, a jedan od njih je da je u periodu od prethodne godine pre isteka roka za podnošenja ponuda, uspešno realizovao najmanje jedan ugovor za implementaciju softverskog sistema koji ima funkcionalnosti evidencije podataka o učenicima.

Već implementirani sistem, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, mora da se koristi se u minimalno 100 osnovnih ili srednjih škola na teritoriji Srbije i minimalno od 20.000 roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika učenika.

Preduslov je i da je ponuđač u periodu od prethodne tri godine pre isteka roka za podnošenja ponuda, uspešno realizovao najmanje jedan ugovor za implementaciju softverskog sistema baziranog na Microsoft tehnologiji u oblasti prosvete u našoj zemlji, i čija vrednost nije manja od procenjene vrednosti predmetne javne nabavke.

Rok za podnošenje ponuda za razvoj sistema Zdravitas ističe 10. juna ove godine.

U tenderskoj dokumentaciji stoji i da se informacioni sistem Zdravitas razvija „kako bi se zadovoljile potrebe zahtevnog procesa testiranja učenika u osnovnim i srednjim školama, odnosno prikupljanja povratnih informacija za svakog učenika o njegovom sopstvenom nivou motoričkih sposobnosti i fizičkog razvoja, za škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave“.

Sistem Zdravitas sastojaće se, prema specifikaciji koju je izradilo Ministarstvo prosvete, od javnog portala Zdravitas i istoimenog administrativnog portala.

„Javni portal predstavlja centralno mesto za informisanje učenika i roditelja u vezi sa programom fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i ciljevima sistema kontinuiranog praćenja fizičkog razvoja i motoričkih sposobnosti učenika u okviru nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Sadrži stručne i ostale materijale kojim se daju preporuke i smernice u vezi sa zdravim načinom života i značajem koje fizička aktivnost ima na fizički razvoj i zdravlje učenika“, stoji u dokumentaciji koja prati ovu javnu nabavku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.