Zaposleni u gradskim ustanovama nezadovoljni zaradama

U prva tri meseca samo jedno javno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno

BiznisPoslovanjeSrbija

25.6.2023 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U prva tri meseca samo jedno javno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno U prva tri meseca samo jedno javno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno
U prva tri meseca ove godine jedino je Javno stambeno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno, i u njemu je ostvarena dobit od pet miliona... U prva tri meseca samo jedno javno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno

U prva tri meseca ove godine jedino je Javno stambeno preduzeće u Boru poslovalo pozitivno, i u njemu je ostvarena dobit od pet miliona dinara, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Druga javna preduzeća poslovala su sa gubitkom, pa je tako u „Toplani“ zabeležen minus od preko 280 miliona dinara, u JKP „3. oktobar“ minus je iznosio sedam miliona, u „Vodovodu“ četiri i u Zoo vrtu dva miliona dinara, piše agencija Beta.

JP „Bogovina“ zabeležilo je najmanji gubitak, od 140.000 dinara.

Za razliku od javnih preduzeća, javne ustanove u Boru poslovale su pozitivno, ali su zbog niskih zarada u tim gradskim ustanovama sindikati najavili mogućnost stupanja u štrajk.

Kako je najavljeno na sednici Gradskog veća, u toku naredne nedelje trebalo bi da se održe sastanci nadležnih iz lokalne samouprave sa predstavnicima sindikata, zbog razgovora o najavljenoj mogućnosti stupanja u štrajk.

Tagovi
BIZNIS

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...