od ukupnog broja, polovina dolazi iz inostranstva

U Srbiji 13 odsto više turista nego 2022. godine

Srbija

19.9.2023 15:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Srbiji 13 odsto više turista nego 2022. godine U Srbiji 13 odsto više turista nego 2022. godine
Turistička organizacija Srbije (TOS) je danas objavila da je našu zemlju u prvih osam meseci posetilo za 13 odsto više turista nego u istom periodu... U Srbiji 13 odsto više turista nego 2022. godine

Turistička organizacija Srbije (TOS) je danas objavila da je našu zemlju u prvih osam meseci posetilo za 13 odsto više turista nego u istom periodu 2022. godine.

Prošle godine Srbiju je posetilo 3,8 miliona turista, a ostvareno je 12,2 miliona noćenja, naveo je predstavnik TOS Predrag Stanić na predstavljanju rezultata kampanje za bezbednost u saobraćaju „Vozi odmoran – napravi pauzu svaka dva sata“, prenosi Beta.

Stanić je rekao da se po dosadašnjim rezultatima očekuje da ova godina „bude rekordna“ po broju turista koji će posetiti Srbiju.

Po njegovim rečima, od ukupnog broja turista „50 odsto su stranci, a 50 odsto domaći“ koji na odmor putuju svojim kolima.

„Od 50 odsto inostranih gostiju polovina su iz regiona“, rekao je Stanić i dodao da i većina njih dolazi u Srbiju svojim vozilima.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...