Saopštene nove cene po Uredbi Vlade Srbije

U Srbiji skuplji benzin i dizel za dinar po litru

Srbija

13.4.2023 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

U Srbiji skuplji benzin i dizel za dinar po litru U Srbiji skuplji benzin i dizel za dinar po litru
Gorivo će u Srbiji od sutra u 15 sati do sledećeg petka u isto vreme na svim benzinskim stanicama biti skuplje za dinar, odnosno... U Srbiji skuplji benzin i dizel za dinar po litru

Gorivo će u Srbiji od sutra u 15 sati do sledećeg petka u isto vreme na svim benzinskim stanicama biti skuplje za dinar, odnosno evropremijum BMB 95 će umesto maksimalno 180 dinara po litru koštati 181 dinar, dok će evrodizel umesto 186 dinara po litru koštati 187 dinara.

Cena evrodizela za poljoprivrednike ostala je ista, 179 dinara za litar.

Cene najvažnijih naftnih derivata koriguju se svakog petka, prema važećoj Uredbi Vlade Srbije, barem do kraja aprila, kada će trajanje same Uredbe biti ponovo razmatrano. Ove nedelje napravljen je ustupak zbog predstojećeg praznika pravoslavnog Uskrsa, pa su nove cene objavljene dan ranije.

Razlog poskupljenja je rast cene nafte na svetskom tržištu zbog odluke Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) da smanje proizvodnju od maja za više od milion barela dnevno, i zbog promenljivih rezultata u najvećim svetskim ekonomijama još uvek ne izazivaju optimizam među ključnim investitorima.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...