UGAŠENA JEDNA VISOKA PEĆ U ŽELEZARI SMEDEREVO Smanjena potražnja za čelikom na tržištu

SrbijaVesti

8.7.2020 13:34 Autor: Ljiljana Begović 0

UGAŠENA JEDNA VISOKA PEĆ U ŽELEZARI SMEDEREVO Smanjena potražnja za čelikom na tržištu UGAŠENA JEDNA VISOKA PEĆ U ŽELEZARI SMEDEREVO Smanjena potražnja za čelikom na tržištu
Kineska kompanija „HBIS“, vlasnik železare u Smederevu zaustavila je proizvodnju u jednoj od dve visoke peći. Ovakvu odluku, kako navode, doneli su zbog krize... UGAŠENA JEDNA VISOKA PEĆ U ŽELEZARI SMEDEREVO Smanjena potražnja za čelikom na tržištu

Kineska kompanija „HBIS“, vlasnik železare u Smederevu zaustavila je proizvodnju u jednoj od dve visoke peći.

Ovakvu odluku, kako navode, doneli su zbog krize na tržištu uslovljene pandemijom novog korona virusa.

„Razlozi gašenja Visoke peći broj 1 u kompaniji HBIS Serbia su uticaj kvota na izvoz našeg čelika u zemlje Evropske unije i smanjena potražnja za čelikom na tržištu, jer su mnogi naši klijenti obustavili proizvodnju usled pandemije korona virusa“, kažu u Železari, prenosi Tanjug.

Foto:Pexels.com

„S obzirom na plan narudžbenica koje smo dobili za naredni period, poslovanje smo prilagodili trenutnoj situaciji. Kada budu stvoreni tržišni uslovi za ponovno pokretanje, peć će biti vraćena u pogon kompanije“, kažu nadležni.

Pogoni kompanije „HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd“ su smešteni na tri lokacije u Srbiji, u selu Radinac nadomak Smedereva i u Šapcu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...