Menjaju se tržišni uslovi za prodaju svinjetine i piletine

Ukinuta uredba o ograničenju cena mesa

Srbija

9.2.2023 15:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ukinuta uredba o ograničenju cena mesa Ukinuta uredba o ograničenju cena mesa
Cene svinjskog buta bez kostiju, svinjske plećke, svinjskog vrata sa kostima i svinjske krmenadle sa kostima više neće biti ograničene. Isto važi i za... Ukinuta uredba o ograničenju cena mesa

Cene svinjskog buta bez kostiju, svinjske plećke, svinjskog vrata sa kostima i svinjske krmenadle sa kostima više neće biti ograničene. Isto važi i za cenu celog pileta.

Vlada Srbije danas je promenila uredbu kojom su propisane maksimalne cene određenih životnih namirnica, tako što su iz nje izbačene odredbe koje se odnose na ove vrste svinjetine i celog trupa pileta, prenela je Beta.

Podsetimo, Uredbom o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica do sada su bile ograničene, između ostalog, i cene određene vrste svinjetine i piletine.

Tako je do sada maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju bila 750,20 dinara po kilogramu, za svinjsku plećku bez kostiju 738,10 dinara, za svinjski vrat sa kostima 689,70 dinara po kilogramu, dok krmenadla sa kostima nije smela da u prodavnicama bude skuplja od 659,45 dinara po kilogramu.

Kada je reč o piletini, ovom uredbom do sada je bilo propisano da maksimalna maloprodajna cena svežeg pilećeg trupa ne sme prelaziti 319 dinara po kilogramu.

 • IVAN

  9.2.2023 #1 Author

  Odlicna vest

  Odgovori

 • GOCA BG

  9.2.2023 #2 Author

  A sve ostalo poskipelo,presipanje iz supljeg u prazno..

  Odgovori

 • BRANA19

  10.2.2023 #3 Author

  Bar negde da ograniče cene.

  Odgovori

 • TATJANA

  10.2.2023 #4 Author

  Ne znam sta ce biti sada sa cenama, ne očekuje nas baš povoljna situacija

  Odgovori

 • MAJA

  10.2.2023 #5 Author

  Ne znam koliko ce cene podivljati

  Odgovori

 • Im

  10.2.2023 #6 Author

  Moraćemo u šoping za namirnice, nema nam druge.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...