na sednici vlade srbije

Usvojene izmene Uredbe o koeficijentima za obračun plata zaposlenih u javnim službama

Srbija

31.8.2023 17:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Usvojene izmene Uredbe o koeficijentima za obračun plata zaposlenih u javnim službama Usvojene izmene Uredbe o koeficijentima za obračun plata zaposlenih u javnim službama
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak izmenjenu Uredbu o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama. Ovom Uredbom se... Usvojene izmene Uredbe o koeficijentima za obračun plata zaposlenih u javnim službama

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak izmenjenu Uredbu o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama.

Ovom Uredbom se predlaže uvećanje koeficijenta utvrđenih za obračun i isplatu plata zaposlenih u prosveti – osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, navodi se u saopštenju vlade.

Ovo povećanje odnosi se na zaposlene čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade utvrđene za teritoriju Srbije.

Uvećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata za pojedina radna mesta predlaže se kako bi se zajedno sa efektima planiranog povećanja osnovice od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti, u skladu sa propisima o budžetu, obezbedilo povećanje plata ovih zaposlenih iznad iznosa minimalne zarade.

Izmenama Uredbe predlaže se i promena osnova za uvećanje koeficijenta za deo zaposlenih u stručnim službama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imajući u vidu promene u nadležnostima tog fonda.

 • SABRINA

  1.9.2023 #1 Author

  I treba da se povećaju.

  Odgovori

 • Ja

  2.9.2023 #2 Author

  Ne treba ništa ne rade

  Odgovori

 • Bojana

  2.9.2023 #3 Author

  A sa pio fondom ,nas tu nema?Znaci mi ko da ne postojimo.Svi dobijaju povecanje jedino mi radnici u pio fondu.To znaci ko da ne postojimo.?

  Odgovori

 • Miša

  5.9.2023 #4 Author

  Med.sestra 80000 start, a sedmi stepen u prosveti 84000, i sestra još 15000 prekovremeno,…

  Odgovori

 • Anonimni

  7.9.2023 #5 Author

  Pa imas 4 hiljade vise, a sta bi ti samo da zivis a oni da gladuju!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...