Očekuje se prisustvo američkih firmi

Veliko interesovanje kompanija za učešće na EXPO izložbi

Srbija

12.7.2024 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Veliko interesovanje kompanija za učešće na EXPO izložbi Veliko interesovanje kompanija za učešće na EXPO izložbi
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u razgovoru sa američkim ambasadorom u Beogradu Кristoferom Hilom (Christopher Hill) o učešću kompanija iz SAD na izložbi... Veliko interesovanje kompanija za učešće na EXPO izložbi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u razgovoru sa američkim ambasadorom u Beogradu Кristoferom Hilom (Christopher Hill) o učešću kompanija iz SAD na izložbi EXPO 2027 u Beogradu, da je interesovanje kompanija za učešće na toj specijalizovanoj svetskoj manifestaciji veliko, kao i da Amerika ima snažnu privredu i da očekuje da će se dobro predstaviti.

„EXPO je velika prilika za sve kompanije. Već je počela ‘trka’ u pozicioniranju firmi u paviljonima. Amerika ima snažnu privredu i bilo bi lepo da se dobro i predstavi na toj manifestaciji“, kazao je Mali, prenelo je ministarstvo.

On je predstavio Hilu planirane faze razvoja budućeg EXPO kompleksa i kazao da dobro napreduje i izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona.

„Za dve i po godine sve mora biti gotovo, zato nema vremena za gubljenje i radovi se izvode paralelno na svim lokacijama. Veliki su nam planovi, Srbija neće propustiti priliku da celom svetu pokaže koliko smo napredovali na svim poljima“, rekao je Mali.

On je ukazao i na značaj radova na pruzi koja će ići od železničke stanice Prokop preko beogradskog aerodroma i prostora na kome će se dešavati EXPO, i najavio da će akvarijum, novi most i novi Muzej Nikole Tesle biti gotovi i pre same izložbe.

„Nije lako i nije jeftino, ali sve će se to Srbiji isplatiti. Srbija će ugostiti tri miliona gostiju iz više od 120 zemalja. Za taj organizaciono najzahtevniji događaj ikada kod nas, zemlja će biti spremna i iskoristiće sve njegove potencijale za dalji ekonomski rast“, rekao je Mali.

  • VALE

    12.7.2024 #1 Author

    Gradnja brzo ide, ne moze ni da se isprati sve

    Odgovori

  • NATI

    14.7.2024 #2 Author

    Videcemo ko ce imati korist

    Odgovori

  • ELLA

    18.7.2024 #3 Author

    Prilika da se osvoji novo trziste

    Odgovori

  • SHALIMAR

    18.7.2024 #4 Author

    Bez Amerike nista…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.