Cene evrodizela i benzina evro premium BMB 95 i dalje će biti ograničene i maksimalnu cenu određivaće država

Vlada odobrila benzinskim stanicama povećanje marže

Srbija

10.2.2023 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada odobrila benzinskim stanicama povećanje marže Vlada odobrila benzinskim stanicama povećanje marže
Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata, prema kojoj je maloprodavcima goriva, odnosno benzinskim stanicama, povećana razlika u ceni sa... Vlada odobrila benzinskim stanicama povećanje marže

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata, prema kojoj je maloprodavcima goriva, odnosno benzinskim stanicama, povećana razlika u ceni sa devet na 13 dinara.

Cene evrodizela i benzina evro premium BMB 95 i dalje će biti ograničene i maksimalnu cenu određivaće vlada, preneo je Danas.

Maksimalne cene za benzin i za evrodizel, trenutno se utvrđuju tako što se na veleprodajnu cenu derivata dodaje devet, odnosno 13 dana od stupanja uredbe na snagu.

Početkom decembra prošle godine vlada je podigla maržu maloprodavcima naftnih derivata sa sedam na devet dinara, nakon što su se pumpadžije žalile da će morati da zatvore benzinske pumpe zbog gubitaka.

Cena evrodizela namenjena registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, i dalje ostaje 179 dinara za litar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...