ne slažu se sa potezima vlade

Štrajk radnika benzinskih pumpi u Italiji

EUU fokusu

25.1.2023 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Štrajk radnika benzinskih pumpi u Italiji Štrajk radnika benzinskih pumpi u Italiji
Tri velika sindikata vodećih italijanskih operatera benzinskih pumpi stupila su u štrajk u sredu u znak protesta protiv mera vlade. Naime, sindikati FAIB, FEGICA... Štrajk radnika benzinskih pumpi u Italiji

Tri velika sindikata vodećih italijanskih operatera benzinskih pumpi stupila su u štrajk u sredu u znak protesta protiv mera vlade.

Naime, sindikati FAIB, FEGICA i FIGISC organizovali su obustavu rada u znak protesta protiv premijerke Đorđe Meloni (Giorgia Meloni) nakon što je početkom godine ukinula popust na cene goriva i predložila politiku transparentnosti cena kako bi se sprečile špekulacije.

Štrajk je počeo nakon što strane nisu mogle da postignu kompromis, a sindikati su se protivili uredbi o transparentnosti cena goriva, što bi prema njihovom mišljenju dovelo benzinske pumpe u sukob sa potrošačima, prenosi Anadolu Agency.

Uoči 48-satnog štrajka koji su sindikati najavili prošle nedelje, ministar industrije i proizvodnje u Italiji Adolfo Urso održao je još jedan sastanak sa rukovodiocima FAIB-FEGICA-FIGISC kasno u utorak kako bi ih ubedio da prekinu štrajk.

Nakon sastanka, FAIB je saopštio da su Ursove inicijative pozitivne i smanjio je trajanje štrajka na 24 sata na benzinskim pumpama.

Zvaničnici FEGICA-e i FIGISC-a, s druge strane, u saopštenju navode da cene napore ministra, ali da nisu mogli da dobiju potrebne konkretne odgovore od vlade, pa će štrajk ipak trajati 48 sati, kako je ranije najavljeno.

Širom zemlje, vozači koji su želeli da kupe gorivo čekali su u dugim redovima da napune rezervoare pre početka štrajka.

U Italiji su prosečne cene goriva objavljene ranije ove nedelje bile 1,84 evra po litru za benzin, a za dizel cena je iznosila 1,89 evra.

  • GOCA BG

    25.1.2023 #1 Author

    Ovo je tek pocetak,u puno zemalja je vec bilo strajkova,a podle ce da krenu i nemiri…

    Odgovori

  • Jovana24

    25.1.2023 #2 Author

    Nadam se da ce doci do kompromisa, treba cuti i radnike.

    Odgovori

  • Dunja5

    26.1.2023 #3 Author

    Treba reagovati na nezadovoljstvo, bravo za radnike.

    Odgovori

  • kaćica

    29.1.2023 #4 Author

    Strasno vreme dolazi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...