Pripreme za treću fazu modernizacije Rafinerije u Pančevu

NIS planira 49,1 milijardu dinara investicija u ovoj godini

Srbija

10.1.2023 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NIS planira 49,1 milijardu dinara investicija u ovoj godini NIS planira 49,1 milijardu dinara investicija u ovoj godini
Odbor direktora Naftne industrije Srbije usvojio je novi biznis plan za 2023. godinu kojim se potvrđuje stabilno poslovanje i realizacija ključnih projekata za koje... NIS planira 49,1 milijardu dinara investicija u ovoj godini

Odbor direktora Naftne industrije Srbije usvojio je novi biznis plan za 2023. godinu kojim se potvrđuje stabilno poslovanje i realizacija ključnih projekata za koje je obezbeđeno 49,1 milijarda dinara, koliko će biti i uloženo u tekućoj godini.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi, plan NIS-a predviđa veoma ambiciozne investicije čime će ova naftna kompanija nastaviti sa finansiranjem ključnih razvojnih projekata, objavila je Politika.

Najviše novca biće izdvojeno za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa. U oblasti prerade nafte prioritet će biti nastavak pripreme treće faze modernizacije Rafinerije nafte Pančevo, odnosno aktivnosti na rekonstrukciji postrojenja za katalitički kreking i izgadnja novog postrojenja za visokooktanske komponente benzina, prenela je Politika pozivajući se na biznis plan NIS-a.

Najavljen je i nastavak modernizacije i razvoja maloprodajne mreže, uključujući izgradnju devet benzinskih pumpi, kao i rekonstrukciju skladište goriva.

U dokumentu stoji i da NIS počinje izgradnju fotonaponskih elektrana na sopstvenim lokacijama.

Za NIS i dalje priorit ostaje sinergija sa Petrohemijom i sprovođenje projekata za jačanje energetske efikasnosti, kao i dalja digitalizacija poslovanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...