Obrazovan Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP-a

Vlada Srbije postavila Branka Josipovića za v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku

InvesticijePoslovanjeSrbija

13.6.2024 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije postavila Branka Josipovića za v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku Vlada Srbije postavila Branka Josipovića za v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku
Vlada Srbije donela je na danas održanoj sednici rešenje da na mesto v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku bude postavljen Branko Josipović. Obrazovan je Savet... Vlada Srbije postavila Branka Josipovića za v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku

Vlada Srbije donela je na danas održanoj sednici rešenje da na mesto v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku bude postavljen Branko Josipović.

Obrazovan je Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, imajući u vidu potrebu nastavka rada ovog tela i u novom mandatu Vlade Srbije. Savetu će predsedavati predsednik Vlade Miloš Vučević.

Članovi Vlade Srbije usvojili su Uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti u 2024. godini za domaćinstva, javni i komercijalni sektor, s obzirom na potrebu uspostavljanja održivog načina finansiranja projekata u ovoj oblasti.

Uspostavljanje održivog mehanizma finansiranja predviđeno je i Programom ekonomskih reformi za period od 2024. do 2026. godine.

Doneta je i odluka o obrazovanju Saveta za starenje i međugeneracijsku saradnju koji će sprovoditi mere u okviru procesa starenja, promocije međugeneracijske saradnje i vođenja zdravog i aktivnog starenja tokom celog životnog ciklusa. Obrazovanje Saveta predviđeno je „Strategijom aktivnog i zdravog starenja“, koja je usvojena prošle godine u cilju podsticanja saradnje državnih organa, stručnih i strukovnih organizacija i udruženja na polju poboljšanja kvaliteta života, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada Srbije donela je i zaključak kojim je preporučeno poslodavcima da pripadnicima Islamske zajednice u Srbiji koji praznuju Kurban bajram, omoguće da ne rade 17. juna – drugog dana tog praznika čiji je prvi dan u nedelju.

Doneto je i rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene („CEEPUS IV”), koji ce u cilju unapređenja saradnje u oblasti visokog obrazovanja sprovodi od 2005. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.