Na rafu ovaj proizvod ne sme da bude skuplji od 219,99 dinara

Vlada Srbije propisala novu cenu suncokretovog ulja

Srbija

24.10.2022 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije propisala novu cenu suncokretovog ulja Vlada Srbije propisala novu cenu suncokretovog ulja
Vlada Srbije donela je odluku o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, a koje se tiču jestivog suncokretovog ulja. “U Uredbi... Vlada Srbije propisala novu cenu suncokretovog ulja

Vlada Srbije donela je odluku o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, a koje se tiču jestivog suncokretovog ulja.

“U Uredbi o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica menja se član 2 i glasi: ‘Maksimalna maloprodajna cena jestivog suncokretovog ulja u pakovanju od jednog litra ne sme prelaziti 219,99 dinara’ “, navodi se u uredbi Vlade Srbije.

Cena jestivog ulja i do sada je bila ograničena, ali na nivo iz novembra 2021. godine, što je svakoj trgovini omogućavalo da drži svoju maksimalnu cenu ulja.

Promenjeni član uredbe glasio je da „proizvođačke cene, cene u trgovini na veliko i cene u trgovini na malo, za jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, ne smeju biti veće od cena koje su važile na dan 15. novembar 2021. godine“, ali je on sada promenjen.

 • DUSICA

  24.10.2022 #1 Author

  I sada ce ulje kostati koliko je i maximun dozvoljen znaci poskupece u proseku za 20-25 din po litri a bas me zanima hoce li plate skociti prema ovim cenama koje su sada

  Odgovori

 • goca87

  24.10.2022 #2 Author

  Dok ne prodje neko vreme, a onda novo poskupljenje…

  Odgovori

 • TATJANA

  24.10.2022 #3 Author

  Pa sigurno ga niko nece dati nize od maksimuma

  Odgovori

 • GOCA BG

  24.10.2022 #4 Author

  Preskupo nam je ulje inace,jos neko poskupljenje i prelazimo na mast definitivno..

  Odgovori

 • N.N.

  26.10.2022 #5 Author

  Cene divljaju iz dana u dan

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...