prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečji dodatak

Vlada Srbije usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu

Srbija

8.12.2022 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu Vlada Srbije usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je definisala kategorije onih građana koji ostvaruju prava na umanjenje... Vlada Srbije usvojila Uredbu o energetski ugroženom kupcu

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je definisala kategorije onih građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energije i za ove namene obezbedila sredstva u iznosu od 1.500.000.000 dinara.

Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima, navodi se na sajtu vlade.

Određene su i obaveze lokalnih samouprava da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti ovo pravo, dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca.

Ovi podaci biće objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike.

Takođe, usvojena je i izmenjena i dopunjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom se isključuje mogućnost odobravanja vanfakturnih davanja prilikom prodaje brašna T-400, kako bi se sprečile deformacije u formiranju cena navedenog proizvoda i u što većoj meri uticalo na zaštitu životnog standarda građana.

Na sednici je doneta odluka o produženju privremene zabrane izvoza evro dizela EN 590 do 31. decembra 2022. godine.

Vlada Srbije usvojila je i Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa akcionim planom.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...