Novac od izvoza za namirivanje troškova

Vlada odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona

BiznisInfrastrukturaSrbija

2.12.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona Vlada odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona
Vlada Srbije je na inicijativu članica Privredne komore Srbije (PKS) odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona do kraja januara 2023.... Vlada odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona

Vlada Srbije je na inicijativu članica Privredne komore Srbije (PKS) odobrila kvotu za izvoz peleta u visini od 24.000 tona do kraja januara 2023. godine.

Novac od izvoza biće usmeren na podmirivanje već nagomilanih troškova, isplatu dobavljačima sirovine, plaćanje energenata i plate zaposlenima. Ova mera će imati pozitivne efekte i na ino kupce, partnere u inostranstvu koji su strpljivo čekali otvarnje“, rekao je sekretar Udruženja za energetiku i rudarstvo PKS Ljubinko Savić, prenosi agencija Beta.

Dodao je da je energetska kriza uticala na povećanje cena i troškova proizvodnje i goriva za transport, što je negativno uticalo na poslovanje proizvođača peleta, a regulisane cene i zabrana izvoza koji su stupili na snagu u avgustu 2022. godine dodatno su otežali poslovanje proizvođača peleta i njihovo redovno funkcionisanje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...