Vlada Srbije usvojila novu Uredbu

Maksimalna vrednost peleta na tržištu ograničena još tri meseca

SrbijaVesti

1.11.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Maksimalna vrednost peleta na tržištu ograničena još tri meseca Maksimalna vrednost peleta na tržištu ograničena još tri meseca
Maksimalna cena peleta ostaće i u naredna tri meseca ograničena na 38.000 dinara po toni, odlučila je na sednici u ponedeljak Vlada Srbije. Usvojila... Maksimalna vrednost peleta na tržištu ograničena još tri meseca

Maksimalna cena peleta ostaće i u naredna tri meseca ograničena na 38.000 dinara po toni, odlučila je na sednici u ponedeljak Vlada Srbije.

Usvojila je Uredbu o izmeni uredbe o ograničenju visine cena peleta gde je jedina izmena da Uredba važi 180 dana, umesto 90 dana koliko je ograničenje prvobitno bilo.

Početkom avgusta vlada je donela odluku da zbog nestašice peleta cenu ograniči, i tada je usvojeno da to bude 90 dana, do početka novembra.

U Uredbi između ostalog piše i da se na maksimalnu maloprodaju cenu peleta ne smeju obračunavati druge naknade ili troškovi koji nisu propisani ovom uredbom ili drugim posebnim propisima.

Proizvođači i trgovci ne smeju isporučivati na tržište Srbije pelet od drveta u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci, navodi se još u Uredbi.

Vlada je u avgustu donela odluku o ograničenoj ceni, ali i privremenoj zabrani izvoza peleta kako bi se sprečile nestašicu, nakon što je izvoz povećan.

Trupci, ipak, mogu da se izvoze, ali uz posebne dozvole koje mogu da se dobiju od Ministarstva poljoprivrede.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...