VREDNIM NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE Počelo slanje koverata za igru „Uzmi račun i pobedi“, a iz ministarstva finansija za Biznis.rs objašnjavaju zašto treba učestvovati

IzdvajamoPoreziPreduzetnikSrbijaVesti

17.10.2020 09:14 Autor: Julijana Vincan 7

VREDNIM NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE Počelo slanje koverata za igru „Uzmi račun i pobedi“, a iz ministarstva finansija za Biznis.rs objašnjavaju zašto treba učestvovati VREDNIM NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE Počelo slanje koverata za igru „Uzmi račun i pobedi“, a iz ministarstva finansija za Biznis.rs objašnjavaju zašto treba učestvovati
Učestvujući u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koje organizuje Ministarstvo finansija, građani Srbije mogu osvojiti vredne nagrade. Najvrednije nagrade su automobil Fijat 500L,... VREDNIM NAGRADAMA PROTIV SIVE EKONOMIJE Počelo slanje koverata za igru „Uzmi račun i pobedi“, a iz ministarstva finansija za Biznis.rs objašnjavaju zašto treba učestvovati

Učestvujući u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koje organizuje Ministarstvo finansija, građani Srbije mogu osvojiti vredne nagrade.

Najvrednije nagrade su automobil Fijat 500L, stan u naselju Zemunske kapije i luksuzni stan u Beogradu na vodi.

„Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ treba da utiče na svest građana o tome da je izmirivanje poreskih obaveza u direktnoj vezi sa blagostanjem i funkcionisanjem jednog društva. Poreski prihodi predstavljaju novac svih građana koji se kasnije redistribuira za školstvo, zdravstvo, kulturu, nauku. Utisak je da još uvek u našem društvu ne postoji zrela svest o tome da to funkcioniše na taj način i da je sve povezano, odnosno da je taj novac koji se naplaćuje kroz poreze, zapravo novac svih građana“, ističu u Ministarstvu finansija za Biznis.rs.

Foto:mfin.gov.rs

Kao drugu stvar na koju žele da utiču, iz Ministarstva finansija navode smanjenje sive ekonomije i shvatanje da oni koji ne plaćaju porez, posluju u sivoj zoni.

„Siva ekonomija čini da uslovi na tržištu nisu jednaki i fer za sve, odnosno u velikoj meri utiče na nejednakost preduzeća i njihovu konkurentnost. Na taj način firma koja je legalno registrovana za prodaju robe onlajn i plaća sve svoje obaveze prema državi, nije jednaka na tržištu sa onom koja to ne čini“, naglasili su iz Ministarstva finansija.

Foto: Pixabay.com

I treća, važna stvar, kako su objasnili u Ministarstvu, jeste da je ova nagradna igra edukativnog i promotivnog karaktera.

„Naš cilj je da građanima postane navika da traže fiskalni račun i da prijavljuju nepravilnosti gde god da ih uoče. Tu nam je pomoć građana potrebna jer samo zajedno možemo da se izborimo sa ovim problemom i naše društvo učinimo  funkcionalnijim i još boljim“, zaključili su u Ministarstvu finansija.

Beograd na vodi
Foto: BG Waterfront

Pet koraka do vrednih nagrada

1. Potrebno je sakupiti 10 računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) u pojedinačnoj vrednosti od najmanje 100 dinara.

2. Zatim ih spakujte u kovertu. Nije bitno koje je veličine, boje ili oblika koverta, samo je važno da staje u poštansko sanduče.

3. Na prednjoj strani koverte napišite UZMI RAČUN I POBEDI 2020.

4. Na poleđini je obavezno da se čitko napiše ime i prezime, adresa prebivališta ili boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon.

5. Pošaljite kovertu. Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Račun za kupovinu
Foto: Pixabay.com

Detaljna pravila nagradne igre, kako je istaknuto, biće objavljena u sredstvima javnog informisanja i na sajtu www.uzmiracun.rs.

Prvo izvlačenje očekuje se krajem novembra, a nagrade su 60 automobila i 12 stanova u Beogradu.

  • ZORICA.S

    17.10.2020 #1 Author

    Ha,haaa u Srbiji ce to mnogo pomoci!!!😂😂😂

    Odgovori

  • Goca Bg

    17.10.2020 #2 Author

    Pocinjemo da skupljamo racune…

    Odgovori

  • Nataly

    19.10.2020 #3 Author

    Nagradna igra neće pomoći u sprečavanju sive ekonomije

    Odgovori

  • Anna

    21.10.2020 #5 Author

    Hleba i igrara dajte narodu da ne vidi šta se zapravo događa!!!

    Odgovori

  • Sara

    26.10.2020 #6 Author

    Baš vala!

    Odgovori

  • ZORICA.S

    3.11.2020 #7 Author

    Nadajmo se….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...