Prihodi IT sektora 3,6 milijardi evra

Vučić: BDP će ove godine porasti za 2,7 odsto

Srbija

7.12.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vučić: BDP će ove godine porasti za 2,7 odsto Vučić: BDP će ove godine porasti za 2,7 odsto
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će stopa rasta BDP Srbije ove godine biti 2,7 odsto. Vučić je na televiziji Prva rekao da... Vučić: BDP će ove godine porasti za 2,7 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će stopa rasta BDP Srbije ove godine biti 2,7 odsto.

Vučić je na televiziji Prva rekao da će prosečna plata u decembru biti 829 ili 830 evra, da će od 1. januara penzije biti povećane za 14,8 odsto, a da će minimalna zarada iznositi više od 47.000 dinara, kao i da će plate biti uvećane za 10 odsto i da će u maju ili junu uslediti novo povećanje plata, posebno u obrazovanju, objavila je agencija FoNet, a preneo Danas.

Rekao je i da će ukupni prihodi sektora informacionih tehnologija (IT) biti 3,6 milijardi evra i da će prevazići udeo koji poljoprivreda ima u bruto društvenom proizvodu.

Govoreći o sastanku sa suosnivačem kompanije Apple Stivom Voznijakom (Steve Wozniak), Vučić je rekao da su razgovarali o obrazovanju, posebno za decu od 11 do 13 godina, i da će država uložiti više novca u obrazovanje, da će prosvetni radnici dobiti veće plate, ali da će morati da uzvrate boljim radom.

Na pitanje zbog čega se Voznijaku sviđa Srbija, Vučić je rekao da mu se sviđa nezavisna politika.

On je dodao da mu je smešno kada ljudi pitaju koliko su platili Voznijakov dolazak u Srbiju, jer je on bogat, pa mu nije potreban novac, već da je došao u Srbiju jer je to želeo.

Kako je najavio, on će za pet ili sedam dana dobiti pasoš Srbije.

  • Mike

    7.12.2023 #1 Author

    I da će biti završena svemirska stanica na Marsu, do 17. decembra 2023. 🤣🤣🤣

    Odgovori

  • SHALIMAR

    10.12.2023 #2 Author

    Ako tako kaze nas predsednik onda ce tako i da bude.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...