Predsednik Srbije poručio da mora da se održi "zdrav sistem i nizak deficit"

Vučić: Moraće da se gradi 130 hotela, na EXPO se očekuje 2,6 miliona gostiju

Srbija

14.7.2023 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Moraće da se gradi 130 hotela, na EXPO se očekuje 2,6 miliona gostiju Vučić: Moraće da se gradi 130 hotela, na EXPO se očekuje 2,6 miliona gostiju
U Beogradu će zbog izložbe EXPO 2027 morati da bude izgrađeno 120-130 hotela jer se očekuje 2,6 miliona gostiju, rekao je u četvrtak predsednik... Vučić: Moraće da se gradi 130 hotela, na EXPO se očekuje 2,6 miliona gostiju

U Beogradu će zbog izložbe EXPO 2027 morati da bude izgrađeno 120-130 hotela jer se očekuje 2,6 miliona gostiju, rekao je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink i ocenio da je ta izložba „velika nada za Srbiju“.

Kod Surčina će, kako je ocenio, nići „nešto što će biti u prva dva sajamska prostora u Evropi“.

„Tada će biti završen i nacionalni stadion koji će biti lepotica i mnogo lepši od Alijans arene“, dodao je Vučić a prenela TV Pink.

Govoreći o ekonomskim temama, naveo je da na računu imamo skoro pet milijardi evra.

„Rezerve zlata su nam najveće u istoriji. Moramo da održimo zdrav sistem i nizak deficit“, rekao je Vučić i istakao značaj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom,.

Dodao je i da se očekuje više od 4,5 milijarde evra stranih investicija do kraja godine.

Podsetio je i da će od 1. septrembra prosvetnim radnicima i zaposlenima u studentskom standardu, kao i medicinskim sestrama plate porasti za 5,5 odsto, da od oktobra rastu penzije za 5,5 odsto.

„U slučaju penzija, radi se o kumulativnom rastu od 14,6 odsto od 1. januara. To će biti ubedljivo najveće penzije i plate u istoriji“, rekao je Vučić za TV Pink.

  • Mike

    14.7.2023 #1 Author

    130 hotela u njegovoj glavi 🤣🤣

    Odgovori

  • baba

    14.7.2023 #2 Author

    malo je 130 za jednog ekomskog tigra. srecom pa ces da odleprsas sa vlasti do tada, a utakmice ce se i dalje igrati na postojecim stadionima u nisu, novom sadu, beogradu,… a sajam biti na istom mestu. nadam se da ces imati tv tamo odakle ces sve ovo pratiti.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.7.2023 #3 Author

    Videcemo sta ce na kraju da se izgradi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...