važno uspostavljanje platnog prometa između Srbije I Crne gore

Vučić: Poštanska štedionica ne kupuje Prvu banku

Vesti

10.7.2023 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić: Poštanska štedionica ne kupuje Prvu banku Vučić: Poštanska štedionica ne kupuje Prvu banku
Poštanska štedionica iz Srbije ne kupuje Prvu banku Crne Gore, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na konferenciji za... Vučić: Poštanska štedionica ne kupuje Prvu banku

Poštanska štedionica iz Srbije ne kupuje Prvu banku Crne Gore, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare povodom posete Srbiji crnogorskog predsednika Jakova Milatovića rekao da je „neistina“ informacija koju su preneli mediji da Poštanska štedionica kupuju Prvu banku koja je u vlasništvu Ace Đukanovića, piše Beta.

Uspostavljanje punog platnog prometa između Srbije i Crne Gore, po rečima Vučića, bilo bi veoma važno za ekonomske odnose dve države.

„Sa naše strane sve je potpuno čisto za uspostavljanje platnog prometa sa Crnom Gorom. U poslovima međunarodnog kliringa crnogorske banke nemaju skoro nikakve troškove, kao ni centralna banka Crne Gore“, kazao je Vučić.

Ocenio je da je verovatno razlog što još nije uspostavljen puni platni promet sa tom zemljom to što su glavne korespodentske banke u Crnoj Gori iz Nemačke i Švajcarske i one žele da imaju punu kontrolu u poslovim sa drugim državama.

Naknadno je i Banka Poštanska štedionica poslala saopštenje za javnost, kojim potvrđuje da „nije bilo pregovora o eventualnoj kupovini Prve banke“. U saopštenju se dodaje i da je Banka Poštanska štedionica „u prvoj polovini 2023. godine, kao i prethodnih godina, nastavila da ostvaruje poslovne rezultate iznad planiranih na dobrobit klijenata i države Srbije“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...