rast za 31 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Vučić: Priliv stranih direktnih investicija 2,1 milijarda evra u prvih šest meseci 2023.

Srbija

6.7.2023 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Priliv stranih direktnih investicija 2,1 milijarda evra u prvih šest meseci 2023. Vučić: Priliv stranih direktnih investicija 2,1 milijarda evra u prvih šest meseci 2023.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je naša zemlja u prvih šest meseci 2023. godine imala dobar priliv stranih direktnih investicija u vrednosti... Vučić: Priliv stranih direktnih investicija 2,1 milijarda evra u prvih šest meseci 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je naša zemlja u prvih šest meseci 2023. godine imala dobar priliv stranih direktnih investicija u vrednosti 2,1 milijardu evra, što je za 31 odsto više nego prošle godine u istom periodu. 

„Uvek se ubrzava u trećem i četvrtom kvartalu, verujemo da ova godina može da bude rekordna i da ukupan priliv premaši 4,5 milijarde evra, što bi bilo izuzetno. Sve veći udeo je azijskih investicija i Kine i Japana, dok se smanjuje udeo u ukupnim investicijama nekih drugih“, istakao je Vučić u obraćanju javnosti. 

Predsednik Srbije je tom prilikom zamolio vladu da se posebno posveti rastu BDP-a, i u rudarstvu, pre svega da se više kopa ugalj.

„Posebno ih molim da se posvete građevinarstvu i velikim reformama, gde bismo visoke kamate mogli da nadoknadimo na neke druge načine i da izađu sa novim predlozima i da to ubrzamo u trećem i četvrtom kvartalu, jer nam od stope rasta zavisi sve drugo“, rekao je Vučić.

 • ELLA

  6.7.2023 #1 Author

  Sve kao u bajci a radnici ostaju bez posla ili u obećanim fabrikama rade za platu ispod granice dostojanstva

  Odgovori

 • SENSEI

  7.7.2023 #2 Author

  Treba se više bazirati da razvoj domaće ekonomije

  Odgovori

 • Roka

  7.7.2023 #3 Author

  a zaduženje 3.2 milijarde !!!!

  Odgovori

 • Brana

  12.7.2023 #4 Author

  Blago nama

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...