Pristupačni proizvodi biće pod oznakom „Bolja cena”

Vučić: Od sledeće nedelje pojeftinjuje još najmanje deset proizvoda

Srbija

13.9.2023 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Od sledeće nedelje pojeftinjuje još najmanje deset proizvoda Vučić: Od sledeće nedelje pojeftinjuje još najmanje deset proizvoda
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od sledeće nedelje još najmanje deset proizvoda u trgovinskim lancima imati „značajno sniženje“. „Želimo da zajednički... Vučić: Od sledeće nedelje pojeftinjuje još najmanje deset proizvoda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od sledeće nedelje još najmanje deset proizvoda u trgovinskim lancima imati „značajno sniženje“.

„Želimo da zajednički suzbijamo inflaciju, baš sada kada značajno povećavamo plate i penzije. Želimo da pokažemo brigu prema običnim ljudima“, rekao je Vučić u video-obraćanju na Instagramu, a prenosi Beta.

Predsednik Srbije je sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem i ministrom finansija Sinišom Malim kupio 500 grama parizera, dva litra jogurta, dva hleba Sava i majonez, što su platili ukupno 585 dinara, od čega su napravili sendviče. Cena kupljenog parizera, prema Vučićevim rečima, od danas je jeftinija 140 dinara po kilogramu.

U prodavnicama trgovinskih lanca u Srbiji od danas do kraja godine biće jeftinije 20 proizvoda i to prehrambeni i proizvodi za ličnu higijenu i kućna hemija pod oznakom „Bolja cena“.

Na spisku se nalaze mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa.

Tu su i hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, kao i šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, kao i deterdženti za pranje sudova i za pranje veša.

U akciji učestvuju kompanije Delhaize Srbije, Mercator S, DTL, Lidl Srbija, Univerexport, DIS, Metro, Domaća trgovina – Aroma, Aman i Gomex.

Odluka o smanjenju marži za te proizvode doneta je prošle nedelje nakon sastanka ministra trgovine Srbije Tomislava Momirovića i predstavnika trgovinskih lanaca.

  • Zoran

    13.9.2023 #1 Author

    Ne znam ali ovaj i ovi ( politicarin isve skupstine ) izgleda da namerno nerviraju ljude podsmejavaju se …..
    200 dinara taj tigar doruca * 4 clana =800 dinara *30 dana =24000 i puta dva obroka su 48000 dinara …. ili mnogo smo debeli u Srbiji pa može po 1 obrok …… a struju diži na domacinstvu po 10ooo bez info stana…. Bolje bre idi negde i pij svoja vina gde ti neko veruje predsednice !!!!

    Odgovori

  • jevtić

    13.9.2023 #2 Author

    Da li ovaj čovek misli da su svi ljudi glupi…..😡

    Odgovori

  • MAJA

    16.9.2023 #4 Author

    Ovo ne treba da bude, sve treba da bude pristupacno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...