proizvođačima interventno 32.000 tona brašna T-500

Vlada Srbije usvojila uredbu o nižoj ceni hleba „Sava“

Vesti

8.6.2023 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije usvojila uredbu o nižoj ceni hleba „Sava“ Vlada Srbije usvojila uredbu o nižoj ceni hleba „Sava“
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500” kojom je propisana maksimalna prodajna cena hleba od... Vlada Srbije usvojila uredbu o nižoj ceni hleba „Sava“

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500” kojom je propisana maksimalna prodajna cena hleba od 54 dinara.

Trgovci na malo koji prodaju hleb, moraju da imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna „T-500“ dok će proizvođačima hleba interventno biti prodato 32.000 tona tog brašna, saopštila je vlada posle sednice.

Tom uredbom je određeno i da ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cene, ne sme biti veća od šest odsto, dodaje se u saopštenju.

Vlada navodi da je cilj te uredba zaštita tržište, odnosno sprečavanje deformacija u formiranju cena hleba koja je jako važna za snabdevanja potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.

Na sednici je doneto Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno oportuniteta.

Precizirano je da je tako prikupljenih 500 miliona dinara namenjeno za projekte koji su dodeljeni na javnom konkursu a koji je raspisalo Ministarstvo pravde.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o saglasnosti da se preduzmu aktivnosti za organizaciju manifestacije večeri dijaspore u opštinama gde se organizuju kampovi za mlade iz dijaspore, čime bi trebalo da se čuva srpski kulturni, etnički i verski identitet.

Vlada Srbije donela je i Odluku o uspostavljanju saradnje između grada Leskovca i opštine Aristotelis u Grčkoj.

  • HEPO

    9.6.2023 #1 Author

    Hleba i igara

    Odgovori

  • SENSEI

    9.6.2023 #2 Author

    Mnogo su skočile cene namirnica, treba nešto pod hitno preduzeti

    Odgovori

  • MAJA

    9.6.2023 #3 Author

    Sve manje se taj hleb i kupuje

    Odgovori

  • SLAVICA

    10.9.2023 #4 Author

    Iz supljeg u prazno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...