Predstavljaće Srbiju na svetskom izboru u Monte Karlu

Vukan Simić je novi EY Preduzetnik godine

PreduzetnikSrbija

1.3.2024 11:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Vukan Simić je novi EY Preduzetnik godine Vukan Simić je novi EY Preduzetnik godine
Vukan Simić, osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja EY Preduzetnik godine revizorsko-konsultantske kompanije Ernst&Young (EY). Nagradu pobedniku uručili su predsednik nezavisnog... Vukan Simić je novi EY Preduzetnik godine

Vukan Simić, osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja EY Preduzetnik godine revizorsko-konsultantske kompanije Ernst&Young (EY).

Nagradu pobedniku uručili su predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za CESA Central klaster region, kao i za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, EY je dodelio i priznanja u potkategorijama EY Brzorastući preduzetnik godine koji je za 2023. godinu pripao kompaniji Algotech i njenom vlasniku i osnivaču Aleksandru Bakoču, kao i EY Inovativni preduzetnik godine koje je dodeljenu Aleksandru Ignjatoviću ispred kompanije Pertini Toys.

„Velika mi je čast što sam osvojio priznanje EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2023. godinu. Zahvaljujem se svima u ime čitave kompanije FishingBooker i ponosan sam što ću predstavljati našu zemlju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu“, rekao je Vukan Simić, kome je nagrada uručena na svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt u Beogradu.

FishingBooker je jedna od najuspešnijih domaćih startap kompanija, koju je softverski inženjer Simić osnovao 2013. godine, a u pitanju je platforma koju koriste rekreativni ribolovci kako bi rezervisali pecarošku turu za bilo koju destinaciju u svetu.

Darko Budeč, Ivan Rakić i Vukan Simić / Foto: EY Promo

„Doslednost i upornost su respektabilne osobine u poslovnom svetu – zato EY u Srbiji dosledno prati razvoj i inovativnost koje u svoje poslovanje uvode najuporniji poslovni entiteti, a to su preduzetničke kompanije“, poručio je Ivan Rakić.

Ocenio je da domaće preduzetništvo prati svetske trendove i izdvaja se na globalnom tržištu prvenstveno zbog njihovih ideja, agilnih rešenja i istrajnosti koja ih je i dovela do neverovatnih uspeha.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2023. godine, Vukan Simić će predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godine TM , u junu mesecu u Monte Karlu.

Odluka nezavisnog žirija je, uz dobitnika nagrade, u finale za glavnu nagradu svrstala i kompanije Bohor (Milojko Radovanović), DMV (Dušan Šarković), Jela Jagodina (Miroljub Radovanović), MIND Group (Marko Milanović, Darko Đorić) i P.S. Fashion Design (Slađana Pantović).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...