Besplatno ulistavanje proizvoda za online prodaju

Wolt nudi podršku malim proizvođačima za plasman robe u Beogradu i Novom Sadu

PoslovanjePreduzetnikSrbija

13.7.2023 17:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Wolt nudi podršku malim proizvođačima za plasman robe u Beogradu i Novom Sadu Wolt nudi podršku malim proizvođačima za plasman robe u Beogradu i Novom Sadu
U Kulturnom centru Novi Pazar je održana prva infosesija u okviru programa „velikiMALI“, namenjena malim proizvođačima svežih i prerađenih prehrambenih proizvoda, kozmetike, tekstila i... Wolt nudi podršku malim proizvođačima za plasman robe u Beogradu i Novom Sadu

U Kulturnom centru Novi Pazar je održana prva infosesija u okviru programa „velikiMALI“, namenjena malim proizvođačima svežih i prerađenih prehrambenih proizvoda, kozmetike, tekstila i druge neprehrambene robe, kojima se pruža prilika da prošire tržište za svoje proizvode.

Kompanija Wolt, vodeća platforma za dostavu širom Evrope i Azije, je u okviru Wolt marketa pokrenula ovaj program kojom mali proizvođači iz Srbije mogu besplatno da ulistaju svoje proizvode i tako ih plasiraju na tržišta Beograda i Novog Sada putem online kanala prodaje, saopštili su iz programa „velikiMALI“.

Cilj događaja je da se zainteresovanim proizvođačima iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške i drugih susednih opština jugozapadne Srbije, približe detalji potencijalne saradnje sa Wolt marketom, a učesnici su dobili priliku da predstave svoje proizvode na individulanim sastancima.

Najavljeno je da će tokom naredna dva meseca slični događaji biti organizovani i u Leskovcu, Boru i Kruševcu, kako bi se što više proizvođača uključilo u program.

„Proizvodi za koje se budemo odlučili biće besplatno ulistani i dostupni putem naše aplikacije, a pored toga ćemo obezbediti maksimalnu marketinšku podršku kako bi se proizvodi što bolje promovisali i našli put do potrošača. Zato je važno da što više zaintersovanih proizvođača dođe na ovakve događaje, predstave svoje proizvode i proizvodne kapacitete i istovremeno u direktnom razgovoru saznaju sve što ih zanima o načinu funkcionisanja i saradnji”, izjavio je predstavnik Wolt marketa Hamza Paljevac.

Izvor: program velikiMALI

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je da ova i slične inicijative imaju podršku lokalne samouprave, pošto se radi o mogućnosti da mali proizvođači plasiraju svoje proizvode na nova tržišta i tako podižu i svoje kapacitete, što će posledično uticati i na zapošljavanje na lokalu.

„Lokalni proizvođači imaju u ponudi kvalitetne domaće proizvode za kojima postoji tražnja, posebno u većim gradovima. Većina njih nema mogućnost plasmana putem prodajnih lanaca i tradicionalnih kanala prodaje, tako da se kao najbolje rešenje pokazuje prelazak na online kanale prodaje i to već razrađene. Zato smo partnerski sa Woltom odlučili da pomognemo malim proizvođačima da prošire tržišta za plasman svojih proizvoda, od čega će benefite imati i oni i lokalna zajednica“, izjavio je Slobodan Branković sa Projekta „Velika mala privreda“.

Program „velikiMALI“ sprovodi se uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a
realizuje ACDI/VOCA.

Wolt je vodeća platforma za dostavu širom Evrope i Azije. Na tržištu Srbije posluje od 2019. godine,
a u junu 2022. je pokrenut Wolt Market segment koji trenutno ima četiri marketa u Beogradu i jedan u Novom Sadu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...