Vojvodina sufinansira planski razvoj naselja

Za izmene prostornih planova 21 milion dinara

BiznisSrbija

9.11.2022 16:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Za izmene prostornih planova 21 milion dinara Za izmene prostornih planova 21 milion dinara
Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je danas deset ugovora o sufinansiranju izrade planskih dokumenata gradonačelnicima i predstavnicima osam... Za izmene prostornih planova 21 milion dinara

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je danas deset ugovora o sufinansiranju izrade planskih dokumenata gradonačelnicima i predstavnicima osam lokalnih samouprava u Vojvodini, u vrednosti od 21 milion dinara.

„Projekti na koje se odnosi ovaj deo finansiranja obuhvataju izmene prostornih planova i izmene planova generalne regulacije u naseljenim mestima i radnim zonama“, izjavio je Erceg, a prenela agencija Beta.

Dodao je da je cilj konkursa stvaranje planskog osnova i podsticanje planskog uređenja prostora za razvoj naseljenih mesta, što je bitan preduslov za realizaciju investicija u oblastima građevinarstva, infrastrukture, poljoprivrede, industrije, turizma i drugih privrednih grana na teritoriji jedinica lokalne samouprave u AP Vojvodini.

„Ovaj podsticaj obezbediće uslove za završetak poslova na izmeni i dopuni plana generalne regulacije u opštinama Ruma, Nova Crnja, Žabalj i Beočin, kao i na izradi prostornog plana grada Kikinde i plana generalne regulacije severoistočnog dela Kikinde“, precizirao je Erceg.

Takođe, sredstva su dodeljena i za završetak generalnog urbanističkog plana naseljenog mesta Zrenjanin, te plana detaljne regulacije dela ulica na teritoriji grada Sombora i plana generalne regulacije grada Subotice za naselje Novi Žednik.

  • VERA

    9.11.2022 #1 Author

    Odlični projekti i lepa prilika samo da nebu sve investicije u hotele i zgrade već i zelene površine, škole.

    Odgovori

  • kaćica

    9.11.2022 #2 Author

    Mislim da je to previse novca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...