najviše sredstava odvojeno za opremanje zdravstvenih ustanova

Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

NovacSrbijaU fokusuVesti

30.8.2022 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta
Skupštine AP Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara ili 6,68... Skupština Vojvodine usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta

Skupštine AP Vojvodine usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara ili 6,68 odsto.

Prema rečima predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića, rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara, prenosi Beta.

On je poslanicima u skupštini rekao da su sredstva kapitalnog dela budžeta veća za 4,85 milijardi dinara i biće raspoređena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte.

„Prioritet korišćenja većeg finansijskog potencijala, odnosno povećanje vrednosti pokrajinskog budžeta, pre svega je ulaganje u velike investicione rashode, a zatim i u mehanizme za održavanje sigurnosti i stabilnosti javnih finansija i sve to u skladu sa ciljevima i ekonomske i fiskalne politike koje je utvrdila Vlada Srbije“, rekao je Mirović.

Naveo je da je za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predviđeno 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Inđiji, Senti i Novom Sadu.

Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predviđeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Novog Sada.

Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine, što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirano je 274 miliona dinara.

Predsednik skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da se u ovom rebalansu budžeta vidi da je ukupan učinak vojvođanske privrede u proteklim godinama bio bolji nego što se očekivalo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...