Ugovori zaključeni sa 81 korisnikom

Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 85 miliona dinara

AgrobiznisBiznisSrbija

28.6.2024 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 85 miliona dinara Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 85 miliona dinara
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je sa 85 miliona dinara sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi na gazdinstvima u autonomnoj pokrajini... Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 85 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je sa 85 miliona dinara sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi na gazdinstvima u autonomnoj pokrajini Vojvodini u ovoj godini. Ugovori su zaključeni u Pokrajinskoj vladi sa 81 korisnikom, saopšteno je iz ove institucije.

Na ovogodišnjem konkursu novac je izdvojen za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka. Sufinansirana je i nabavka opreme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvima, piše eKapija.

Učešće sekretarijata je do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije, odnosno maksimalno dva miliona dinara bespovratnih sredstava.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara Dragica Ilić istakla je da je u proteklih osam godina resorni sekretarijat sa 693 miliona dinara učestvovao u investicijama stočara sa teritorije Vojvodine, a potpisano je ukupno 766 ugovora.

“Trudićemo se da nastavimo sa ovim trendom, te da i u narednom periodu izdvajamo sredstva za ovu namenu, kako bismo podržali stočarsku proizvodnju u pokrajini “, naglasila je Ilić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.