postepeno ukidanje blagajni u poslovnicama EPS-a

Za plaćanje računa za struju preko portala i aplikacije popust od 30 dinara

SrbijaU fokusu

8.10.2024 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Za plaćanje računa za struju preko portala i aplikacije popust od 30 dinara Za plaćanje računa za struju preko portala i aplikacije popust od 30 dinara
Elektroprivreda Srbije (EPS) će od 1. novembra ove godine od 31. oktobra 2025. odobravati popust od 30 dinara na naredni račun plaćanje preko portala... Za plaćanje računa za struju preko portala i aplikacije popust od 30 dinara

Elektroprivreda Srbije (EPS) će od 1. novembra ove godine od 31. oktobra 2025. odobravati popust od 30 dinara na naredni račun plaćanje preko portala i aplikacije, rekao je danas izvršni direktor EPS-a Aleksandar Bjeličić.

On je za RTS kazao da od 1. novembra počinje sukcesivan prestanak blagajničkog rada u poslovnicama EPS i da je ta odluka bila sasvim očekivana jer sve manje građana, svega 13 odsto, plaća račune na blagajnama EPS, a čak 87 odsto račune za električnu energiju plaća preko portala „Uvid u račun“, poslovnih banaka i Pošte Srbije, prenosi Beta.

Od 1. novembra do 1. februara naredne godine radiće samo blagajne koje imaju najveći broj transakcija i koje su u najvećim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu.

Svi koji su radili na blagajnama će biti angažovani na poboljšanju usluga za kupce.

„Na šalterima, kao i do sada, građani mogu da dobiju informacije o računima, ugovorima, da podnesu prigovore, reklamacije i da dobiju ostale informacije. Oni koji nisu vični informacionim tehnologijama, prvenstveno stariji sugrađani, moći će da plate račune, kao i sve svoje druge račune, na šalterima pošta, banaka i ostalih platnih institucija“, rekao je Bjeličić.

Poštanska štedionica je ponudila proviziju od 30 dinara građanima koji plaćaju EPS-ove račune na njihovim šalterima, za iznose do 6.000 dinara.

Bjeličić je podsetio da EPS odobrava i popust od pet odsto za redovno plaćanje računa koji koristi 65 odsto građana, a svi kupci mogu i da se opredele za elektronski račun i ostvare dodatni popust od 50 dinara.

Komentarišući brojne reklamacije građana u Novom Sadu na račune za struju, Bjeličić je kazao da nijedan građanin neće biti oštećen.

„Broj reklamacija iznosi samo 0,4 odsto u odnosu na ukupan broj faktura koje smo izdali na nivou Srbije. U Novom Sadu bilo je oko 5.800 reklamacija. Do sada je obrađeno više od polovine ukupnog broja reklamacija i više od pola bilo je neopravdano. Mnogi su već dobili korigovane račune. Važno je ponoviti da će svima biti odgovoreno na reklamaciju i nijedan kupac neće biti oštećen“, rekao je Bjeličić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.