kragujevačka kompanija izvozi 95 odsto proizvoda

Zastava oružje ostaje većinski u državnom vlasništvu, nema robe bez avansa

PoslovanjeSrbija

27.10.2023 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Zastava oružje ostaje većinski u državnom vlasništvu, nema robe bez avansa Zastava oružje ostaje većinski u državnom vlasništvu, nema robe bez avansa
Generalni direktor fabrike Zastava oružje Saša Milošević naveo je danas da će ta firma ostati većinski u državnom vlasništvu i da će biti raskinuta... Zastava oružje ostaje većinski u državnom vlasništvu, nema robe bez avansa

Generalni direktor fabrike Zastava oružje Saša Milošević naveo je danas da će ta firma ostati većinski u državnom vlasništvu i da će biti raskinuta praksa davanja robe bez avansa i garancija.

„Važećim Zakonom o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme vrlo je jasno naglašeno da će fabrike odbrambene industrije Srbije, gde pripada i Zastava oružje, ostati u većinskom državnom vlasništvu“, rekao je Milošević za Politiku, a prenosi Beta.

On je naveo da ta fabrika izvozi 95 odsto proizvodnje.

„U ovoj godini između Ministarstva odbrane Srbije i ‘Zastava oružja’ potpisani su ugovori za isporuku naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije u dva navrata, 19. maja i 10. avgusta, pri čemu je ugovorena vrednost veća za 2,3 puta u odnosu na 2022. godinu“, rekao je Milošević.

Upitan o odnosu prema ličnom naoružanju, istakao je da je on definisan Zakonom o oružju i municiji.

„Od građana se očekuje da se ponašaju u skladu sa zakonskom regulativom. Svakako treba i dalje raditi na podizanju svesti o značaju legalizacije ličnog oružja i društveno odgovornog ponašanja“, izjavio je Milošević.

Tagovi
IZVOZ SRBIJA
 • Boba321

  29.10.2023 #1 Author

  Ipak jedna od najuspesnijih nasih firmi, treba je ocuvati

  Odgovori

 • gagica

  29.10.2023 #2 Author

  Pa u ovom vremenu mora tako

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.