SME HUB Karavan okupio lokalne privrednike

Zumtobel želi da sarađuje sa dobavljačima iz Leskovca

PreduzetnikSrbija

5.4.2024 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Zumtobel želi da sarađuje sa dobavljačima iz Leskovca Zumtobel želi da sarađuje sa dobavljačima iz Leskovca
Uključivanjem u lance dobavljača velikih, svetskih kompanija MSP iz Srbije dobijaju šansu za dalji razvoj, dok internacionalne firme šire mrežu lokalnih partnera, istaknuto je... Zumtobel želi da sarađuje sa dobavljačima iz Leskovca

Uključivanjem u lance dobavljača velikih, svetskih kompanija MSP iz Srbije dobijaju šansu za dalji razvoj, dok internacionalne firme šire mrežu lokalnih partnera, istaknuto je na trećem po redu SME HUB Karavanu održanom u Leskovcu.

Skup pod sloganom „Tvoja firma, svetski dobavljač“ održan je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, a organizatori su bili SME HUB i Grad Leskovac, objavio je portal Biznis u regionu.

„Ponosni smo na činjenicu da Leskovac postaje centar inovacija i preduzetništva. Zahvaljujući SME HUB Karavanu, preduzetnici će imati priliku da se susretnu sa uspešnim kolegama, čuju njihova iskustva i da dobiju korisne savete za dalji razvoj poslovanja, istakao je Milan Ničić, šef kabineta gradonačelnika Leskovca.

Cilj SME HUB projekta jeste da podrži mala i srednja preduzeća koja imaju ambiciju da postanu dobavljači multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama, ali i onima koji to već jesu, a žele da se dalje interno razvijaju.

Kako je rekao Aleksandar Goračinov, direktor SME HUB, projekat je namenjen malim i srednjim preduzećima proizvođačima privatnih robnih marki, komponenti, poluproizvoda, ambalaža, u industrijama kao što su FMCG, građevina, auto industrija, drvna i tekstilna industrija, metaloprerađivačka i druge.

Aleksandar Goračinov / Foto: SME HUB

„SME HUB pruža bespovratna sredstva za biznis transformaciju u vrednosti maksimum do 100.000 evra za dobijanje neophodnih sertifikata, licenci, ERP, profesionalizaciju menadžmenta, izgradnju sistema, reorganizaciju firme, upravljanje finansijama, tokovima novca, ljudskim resursima, prodajom, bezbednost i zaštitu na radu, ESG“, rekao je Goračinov.

Mogu da apliciraju sve firme iz Srbije koje posluju minimum tri godine, imaju najmanje 15 zaposlenih, ostvaruju 200.000 evra prihoda godišnje i više i imaju srpski vlasnički kaptial najmanje 51 odsto.

MPK Trejd iz Valjeva je jedna od srpskih firmi koja se uključila u program.

„Uz pomoć SME HUB-a doći ćemo do automatizacije, digitalizacije i reorganizacije proizvodnog procesa, a to će firmi neposredno omogućiti povećanje prodaje, samim tim prihoda, ali i otvaranja novih radnih mesta, rekla je Nevenka Jovanović“ , direktorka MPK Trejda.

Takođe, kako he rekla, nakon uspostavljanja svih neophodnih procesa, koji su bili neophodni za dalju saradnju sa Zumtobelom, dobijaju priliku da se okrenu stranom, izvoznom tržištu.

MPK Trejd je srpska firma iz Valjeva koja postoji 25 godina, ima 165 zaposlenih i bavi se izaradom alata i brizganjem plastike.

Tatjana Perić iz multinacionalne kompanije ZG Lighting SRB d.o.o. (Zumtobel Group) ukazala je na jedan od strateških ciljeva kompanije – da razvija lokalnu privredu i da prednost daje uvek firmama iz zemlje na čijoj teritoriji posluje.

„Kriterijumi za ulazak u lanac dobavljača Zumtobela jesu strogi i postoje određeni procesi koji moraju da se ispune. Zato se trudimo da biramo najkvalitetnije firme za saradnju, poput MPK Trejda iz Valjeva, ali i sa drugim preduzećima koje imaju potencijal da postanu naši dobavljači, rekla je Tatijana Perić i pozvala učesnike skupa da kontaktiraju ZG Lighting SRB d.o.o. kako bi videli da li postoji mogućnost za saradnju.

Zumtobel je austrijska, multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom rasvete i pratećih komponenti s 10 fabrika širom sveta. U pogonu u Srbiji ,u Nišu, radi više od 1.000 radnika.

SME HUB Karavanu u Leskovcu prisustvovalo je više od 45 privrednika, a događaj su podržali OTP banka-partner projekta, Razvojna agencija Srbije, Automobilski klaster Srbije, Nemačko-srpska privredna komora (AHK) i CEVES.

  • ŽIZI

    7.4.2024 #1 Author

    Bravo za Leskovac

    Odgovori

  • SUNCICA

    7.4.2024 #2 Author

    Super za nase firme iz leskovca

    Odgovori

  • MARA

    7.4.2024 #3 Author

    Neka se spoje

    Odgovori

  • Vale

    14.4.2024 #4 Author

    Samo neka se dogovaraju, saradjuju I lepo rade dugi niz godina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...