Poremećena isporuka gasa za Srbiju i BiH zbog kvara u Bugarskoj

Srbijagas hitno uvezao pet miliona kubika gasa iz Mađarske

SrbijaVesti

1.11.2021 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbijagas hitno uvezao pet miliona kubika gasa iz Mađarske Srbijagas hitno uvezao pet miliona kubika gasa iz Mađarske
Usled havarije na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke prirodnog gasa jutros od šest časova, u potpunosti je obustavljena isporuka prirodnog gasa Javnom komunalnom... Srbijagas hitno uvezao pet miliona kubika gasa iz Mađarske

Usled havarije na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke prirodnog gasa jutros od šest časova, u potpunosti je obustavljena isporuka prirodnog gasa Javnom komunalnom preduzeću Novosadska toplana od strane Javnog preduzeća Srbijagas, što je uzrokovalo prekid u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za sve korisnike usluga Novosadske toplane, kaže se u zvaničnom saopštenju ove kompanije.

Normalizacija u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike usluga Novosadske toplane uslediće nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa i stabilizacije tehničkog sistema Novosadske toplane.

Srbijagas je jutros zbog pucanja cevi u kompresorskoj stanici na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke tog energenta Srbiji interventno uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske, izjavio je Tanjugu generalni direktor ove kompanije Dušan Bajatović dodajući, da će od 16 časova biti stabilizovani svi sistemi u snabdevanju gasom u Srbiji.

„Srbijagas je obezbedio interventne količine gasa iz Mađarske interventnim uvozom od pet miliona metara kubnih gasa. I zajedno sa onim što možemo da proizvedemo u Banatskom dvoru vratićemo sistem u potpunosti na parametre koji su normalni za rad sistema za sve potrošače, i domaćinstva i industriju“, rekao je Bajatović.

Dodao je da je Srbijagas u mogućnosti da interveniše i sutra ako bude trebalo, pošto još nema tačnih podataka kada će biti završena popravka gasnog sistema u Bugarskoj.

Pored toga, i kompanija Energoinvest saopštila je da je rano jutros došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku, čime je poremećen normalan dotok gasa u Bosni i Hercegovini.

Otklanjanje kvara je u toku, ali još nije poznato kada će biti normalizovano snabdevanje, prenosi Tanjug, pozivajući se na portal Klix.ba.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...