ubrzana ekonomska saradnja dve države

Šri Lanka od Indije kupuje na kredit džipove i autobuse

AutomobiliBiznisBolji posaoLifestyleSvetVesti

5.1.2022 19:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šri Lanka od Indije kupuje na kredit džipove i autobuse Šri Lanka od Indije kupuje na kredit džipove i autobuse
Šri Lanka je odlučila da nabavi 750 džipova i 500 autobusa iz Indije u okviru kreditne linije koju je dobila od Nju Delhija, saopštila... Šri Lanka od Indije kupuje na kredit džipove i autobuse

Šri Lanka je odlučila da nabavi 750 džipova i 500 autobusa iz Indije u okviru kreditne linije koju je dobila od Nju Delhija, saopštila je vlada ove ostrvske države u Kolombu.

Odluka o kupovini 750 džipova od indijskog proizvođača automobila Mahindra & Mahindra doneta je na sednici vlade u ponedeljak, piše Easterneye.com.

„Policija će poboljšati svoj vozni park nabavkom džipova iz Indije u okviru kreditne linije odobrene za tu svrhu“, navodi se u saopštenju koje je izdala vlada.

Dato je odobrenje za predlog ministra za javnu bezbednost da se ugovor o nabavci dodeli proizvođaču automobila Mahindra & Mahindra.

Odobren je i predlog ministra saobraćaja da se iz Indije nabavi 500 autobusa kapaciteta 32-35 sedišta.

Indija je 2020. odobrila kreditnu liniju od 100 miliona dolara (73,88 miliona funti) Šri Lanki kako bi pomogla ostrvskoj državi da finansira različite projekte.

U oktobru prošle godine Šri Lanka je ponovo zatražila kredit od 500 miliona dolara (369,41 miliona funti) od Indije za plaćanje kupovine sirove nafte usred teške devizne krize u zemlji.

Ministar finansija ove ostrvske države Basil Rajapaksa, posetio je Delhi prošlog meseca kako bi ubrzao ekonomsku saradnju sa Indijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...