SRPSKA INVESTICIJA U HRVATSKI TURIZAM Za izgradnju kompleksa u Istri 80 miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

16.11.2020 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SRPSKA INVESTICIJA U HRVATSKI TURIZAM Za izgradnju kompleksa u Istri 80 miliona evra SRPSKA INVESTICIJA U HRVATSKI TURIZAM Za izgradnju kompleksa u Istri 80 miliona evra
I dok je većina investitora u hrvatski turizam zaustavila svoje inveseticije zbog pandemije korona virusa, u Savudriji u Istri počela je izgradnja novog turističkog... SRPSKA INVESTICIJA U HRVATSKI TURIZAM Za izgradnju kompleksa u Istri 80 miliona evra

I dok je većina investitora u hrvatski turizam zaustavila svoje inveseticije zbog pandemije korona virusa, u Savudriji u Istri počela je izgradnja novog turističkog naselja sa hotelom vrednog oko 80 miliona evra (odnosno više od 600 miliona kuna), prenosi novac.hr.

Novi turistički kompleks biće izgrađen nedaleko od poznatog hotela Kempinski i obližnjeg golf-terena. Kako se navodi, u pitanju je najveća investicija u hrvatski turizam, jedno od retkih grinfild ulaganja.

U pitanju je novi rizort Petram čija je gradnja počela sredinom oktobra. U projekat formalno investira kompanija “Čista voda project” iz Savudrije, a suinvestitor je Vojislav Gajić koji je na čelu kompanije koja se bavi gradnjom i prodajom nekretnina u Novom Sadu pod nazivom “Aleksandar Gradnja”.

Kako se navodi, kompanija koja posluje više od 25 godina na tržištu Srbije poznata je po gradnji stambenih i poslovnih prostora, a posebno se ističu projekti “Kapija Vračara” u Beogradu, “Taurunum” u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu, kao i K distrikt i The One u Beogradu. Kako je najavio Vojislav Gajić, ovaj kompleks bi trebalo da bude gotov za sezonu 2022. godine.

Zemljište na kojem će se realizovati ovaj projekat, kupljeno je na javnoj aukciji pre dve godine, a prodavalo se u procesu stečaja kompanije Vila Savudrija. Zemljište je kupila firma “ Čista voda project” za 17,2 miliona kuna. Inače, u pitanju je građevinsko zemljište koje je bilo u vlasništvu slovenačke firme Imos Holding iz LJubljane, koja je bankrotirala.

Kako je najavljeno, na ovom zemljištu prema projektu biće sagrađen apart-hotel sa 179 smeštajnih jedinica, 55 luksuznih vila te tri stambene zgrade sa 18 stanova. I to sve visoke kategorije s četiri i pet zvezdica. Ukupno će rizort imati nešto manje od hiljadu kreveta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...