Naše firme ostvarile značajne kontakte u okviru tematske nedelje "Svemir"

Srpske kompanije u Biznis habu u Dubaiju imale oko 100 B2B sastanaka

Moja firmaPreduzetnikSvetVesti

21.10.2021 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srpske kompanije u Biznis habu u Dubaiju imale oko 100 B2B sastanaka Srpske kompanije u Biznis habu u Dubaiju imale oko 100 B2B sastanaka
Kompanije, institucije i startapovi iz Srbije koji učestvuju na centralnom poslovnom događaju u Biznis habu Srbije u okviru svetske izložbe Expo 2020 Dubai imali... Srpske kompanije u Biznis habu u Dubaiju imale oko 100 B2B sastanaka

Kompanije, institucije i startapovi iz Srbije koji učestvuju na centralnom poslovnom događaju u Biznis habu Srbije u okviru svetske izložbe Expo 2020 Dubai imali su oko stotinu B2B sastanaka sa privrednicima i naučnicima Azije, Evrope, Amerike i Afrike na kojima su razgovarali o unapređenju saradnje i ugovaranju konkretnih poslova.

Iz Privredne komore Srbije (PKS) danas je saopšteno da se sastanci u Biznis habu održavaju u sklopu tematske nedelje “Svemir” u okviru svetske izložbe u Dubaiju, prenosi Tanjug.

Svi kontakti ostvareni tokom boravka na svetskoj izložbi na tematskoj nedelji “Svemir” dobra su osnova za izgradnju dalje poslovne komunikacije, a sve je u rukama samih privrednika i njihove upornosti i spremnosti, ističe sekretar Udruženja za metalsku industriju PKS Ana Raičević.

Kompanije su imale veoma dinamičan program, učestvovale su na Space Business Forumu, gde su se upoznale sa razvojem svemirskih tehnologija, istraživanjima svemira i korišćenjem resursa.

Raičević podseća da su srpske kompanije na Američkom paviljonu razgovarale sa predstavnicima Boeing-a, Jacobs-a, Lockheed Martin-a i Starlab Oasis-a o mogućnostima saradnje i zajedničkih poslova.

Takođe, navodi da su održani brojni bilateralni sastanci i sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Slovačke, Meksika, Litvanije, Sirije, Argentine i drugih država.

Kompanijama su otvorena vrata Aerospace haba u Slobodnoj zoni Dubaija, gde već posluju svetski giganti kao što je Lufthanze, Generaleletric, Airbus i Amazon, a naše firme imaju povlastice prilikom registracije, zakupa prostora i poslovnog umrežavanja, dodala je predstavnica PKS.

Nastupom na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, privrednici imaju priliku za širenje na druga tržišta, od Hong Konga do Njujorka, ali i da se Srbija pozicionira u kosmičkoj industriji i poveže se sa svemirskim agencijama u Evropi, Aziji, Americi.

Jelena Ekmedzić iz kompanije Konelek je istakla da je na izložbi njena firma upoznala nekoliko potencijalnih partnera i dodala da očekuju ostvarenje uspešne saradnje kako bi se probili na svetsko tržište.

KONELEK DOO BEOGRAD-ZEMUN

PUKOVNIKA MILENKA PAVLOVIĆA 136A, 11080 Beograd (Zemun), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.699.775,98 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Svetska izložba u Dubaiju omogućila nam je kontakte sa predstavnicima kompanija iz avio-industrije koje ne bismo mogli lako da ostvarimo samostalno. Zahvaljujući PKS i kancelariji u Dubaiju, ostvareni su značajni kontakti. Ovo je sjajna inicijativa i uvek ćemo se rado odazivati, rekla je Ekmedžić.

Siniša Ljubojević iz kompanije Saga je ovim povodom izjavio da ova firma ima odlična iskustva kako na tematskoj nedelji “Svemir” tako i na sajmu IKT Gitex, gde su se takođe predstavili.

Iako najviše radimo na domaćem tržištu imamo i reference na Bliskom istoku, a Dubai nam je odlična prilika da na jednom mestu, velikom broju potencijalnih korisnika ponudimo naše proizvode i usluge, rekao je Ljubojević.

SpecTec Middle East je kompanija koja već dve decenije posluje u UAE i bavi se softverskim rešenjima za industriju brodskog transporta nafte i gasa.

Vlasnik ove kompanije Veselin Banković kaže da su firme iz Srbije veoma konkurentne i mogu odlično da se pozicioniraju na tržištima Bliskog istoka u svim segmentima biznisa od IT do industrije hrane, zahvaljujući kvalitetu proizvoda, ali i inventivnosti, inovativnosti i kreativnosti naših ljudi.

Otvaranje Biznis haba Srbija, prema rečima Bankovića, velika je podrška našim privrednicima da se što bolje snađu na stranom tržištu, kvalitetno informišu o svim uslovima poslovanja, predstave i promovišu.

Iz PKS saopštavaju da su privrednici u prostoru Biznis haba predstavili i svoja dostignuća u oblasti svemirskih i avio-tehnologija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...