(FOTO/VIDEO) SRPSKI TURISTI SLETELI NA SKIJATOS U avion ušli s maskom, a u Grčku s formularom

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

1.7.2020 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

(FOTO/VIDEO) SRPSKI TURISTI SLETELI NA SKIJATOS U avion ušli s maskom, a u Grčku s formularom (FOTO/VIDEO) SRPSKI TURISTI SLETELI NA SKIJATOS U avion ušli s maskom, a u Grčku s formularom
Prvi čarter let ove sezone odleteo je ka Grčkoj sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Na ostrvo Skijatos 1. jula oko 10 sati po lokalnom... (FOTO/VIDEO) SRPSKI TURISTI SLETELI NA SKIJATOS U avion ušli s maskom, a u Grčku s formularom

Prvi čarter let ove sezone odleteo je ka Grčkoj sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“. Na ostrvo Skijatos 1. jula oko 10 sati po lokalnom vremenu stigla je grupa od 144 srpskih turista.

Podsetimo, od srede su uspostavljeni međunarodni letovi ka grčkim ostrvima, a let iz Beograda je među prvima.

Foto: Tanju/Jaroslav Pap

Prema protokolu o ulasku u Grčku, koji važi od 1. jula, putnici koji u tu zemlju dolaze avionom, morem ili kopnom, moraju da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, na osnovu kojeg dobijaju poseban bar kod (QR).

Obrazac sadrži informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj.

Prilikom pasoške kontrole, u šta se danas uverila i ekipa Tanjuga, policija proverava QR kod svakog putnika, a zatim, nasumično, pojedine putnike usmerava u poseban deo predviđen za testiranja, a druge ka izlazu.

Putnicima se u izdvojenom delu, iza paravana, uzima bris iz grla, što traje nekoliko minuta, nakon čega mogu da napuste aerodrom.

Ukoliko se ispostavi da su pozitvni na Kovid 19, nadležni će ih kontaktirati u roku od 24 sata.

Prilikom odlaska iz Srbije, procedura čekiranja na beogradskom aerodromu nije bitno drugačija u odnosu na vreme pre korone, ali sada velika većina putnika nosi maske, trudi se da drži distancu, dok zaposleni na šalterima podsećaju na obavezno popunjavanje formulara, bez kojeg ulazak u Grčku nije moguć.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΗΣ AIR SERBIA

Objavljuje SkiathosLife.gr u Utorak, 30. lipnja 2020.

Na aerodromu, s vremena na vreme, muški glas sa razglasa podseća da je u zatvorenom prostoru obavezna zaštitna maska. A na tu obavezu, putnike u letelici podseti i stjuardesa:

Zbog vaše i naše bezbednosti, molimo vas da nosite maske tokom celog leta„, što putnici mahom i poštuju.

Stjuardese, takođe, nose zaštitne maske i rukavice, a još jedna novina, nametnuta trenutnom situacijom je zabrana prodaje na letu, u skladu sa preporukama za suzbijanje virusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...