Indijske vlasti u borbi protiv divlje gradnje

Srušena dva solitera visine 103 metra

LifestyleNekretnineSvetVestiZanimljivosti

29.8.2022 12:12 Autor: Vladimir Jokanović 4

Srušena dva solitera visine 103 metra Srušena dva solitera visine 103 metra
Indijske vlasti srušile su u nedelju dva nelegalno sagrađena solitera u blizini Nju Delhija. Reč je o soliterima visine 103 metra, najvišim zgradama ikada... Srušena dva solitera visine 103 metra

Indijske vlasti srušile su u nedelju dva nelegalno sagrađena solitera u blizini Nju Delhija. Reč je o soliterima visine 103 metra, najvišim zgradama ikada koje su srušene u Indiji zbog nelegalne gradnje.

Dva solitera sravnjena su sa zemljom za manje od 10 sekundi u kontrolisanoj eksploziji. Nestajanje ogromnih konstrukcija u oblaku dima izazalo je odobravanje mnogih posmatrača, koji su klicali i pljeskali, prenosi Reuters.

Indijski Vrhovni sud naložio je prošle godine rušenje kula nakon što je u pravnom postupku utvrđeno da su tokom gradnje višestruko prekršeni građevinski propisi i norme zaštite od požara. Za demoliranje dve građevine upotrebljeno je više od 3.700 kilograma eksploziva.

Hiljade stanovnika evakuisano je iz svojih stanova iz objekata u blizini eksplozije, a prema prvim procenama njihove zgrade nisu pretrpele oštećenja. U srušenim kulama nalazilo se 850 stanova koji nisu bili useljeni. Rušenja ove vrste retkost su u Indiji uprkos bespravnoj gradnji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...